Almir Bekić i zvanično ima novi klub u našoj zemlji
Na današnjem potpisu

Danas je službeno predstavljen

Almir Bekić i zvanično ima novi klub u našoj zemlji · Zvanično

S. Mlaćo

Almir Bekić i zvanično ima novi klub u našoj zemlji.

Naime, Bekić je potpisao za FK Rudar Prijedor, tim koji se takmiči u Prvoj ligi RS, a sa klupe ga predvodi Vule Trivunović.

Rudar ima ambicije da se vrati u elitni rang bh. nogometa, no to će bti veoma teško pored FK Radnik Bijeljina. Bekić je posljednji angažman imao u HŠK Zrinjski, a bio je u FK Sloboda, FK Sarajevo.

"Almir Bekić, provjereni defanzivac, novo je pojačanje žuto-plavih.

Almir pokriva poziciju lijevog beka, a iza sebe ima zaista impresivnu karijeru: FK Sloboda Tuzla, NK Dinamo Zagreb, FK Sarajevo, HŠK Zrinjski...

Sa tri osvojene Premijer lige BiH i dva Kupa BiH, preko 250 nastupa u Premijer ligi i tri nastupa za reprezentaciju BiH, Almir će zasigurno donijeti kvalitet više našoj ekipi, te svojim iskustvom pomoći mladim igračima, kao i klubu da ostvare zacrtane ciljeve.", stoji u objavi FK Rudar Prijedor.

Oglasi

Rudar je prije par dana počeo sa pripremama, a od novajlija tu su i Salčin Đani, Samardžić Marin i golman Trišić Milan.

"Što se tiče naših ciljeva, oni i dalje ostaju isti. Nastavljamo da radimo i spremamo se za nastavak sezone kako bi do kraja ostali u trci za Premijer ligu. Ekipa nije doživjela velike promjene u igračkom kadru, postojala je jedna grupa igrača koja je izrazila želju da promjeni sredinu i mi im nismo pravili problem, a to su igrači koji nam nisu donijeli ono sto smo od njih očekivali u prvom dijelu sezone.

Doveli smo pojačanja za koja smatramo da nam mogu pomoci da budemo efikasniji na proljeće, a pratićemo tržište kako bismo eventualno doveli još dva igrača koja će podići nivo naše igre. Takođe, imamo igrače iz naše omladinske škole kojima želimo dati prostor u treningu kao nagradu za odličan rad u omladinskoj školi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nekoliko igrača je na probi, a u tim se nakon povrede vracaju Kesić, kao i Mikić sa čijim oporavkom nećemo žuriti", rekao je nakon prozivke trener Trivunović.

Rudar je nakon prvog dijela na trećem mjestu sa 32 osvojena boda, Laktaši imaju 36, a jesenji prvak Radnik 39.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi