Koga čeka trenerska klupa FK Tuzla City: "Ove sedmice bez odluke, znamo ko je najbolja opcija"

Almir Husić govorio za SportSport.ba

Koga čeka trenerska klupa FK Tuzla City: "Ove sedmice bez odluke, znamo ko je najbolja opcija"

Samir Mlaćo
U FK Tuzla City još uvijek tragaju za novim trenerom.

Dogovoren je rastanak sa Husrefom Musemićem nakon remija sa Radnikom iz Bijeljine (3:3), što je i očekivano.

Predsjednik Tuzle City Almir Husić otvoreno je govorio o situaciji u klubu za SportSport.ba, te o tome ko bi mogao na trenersku klupu.

“Ništa još... Pričali smo malo mi u klubu. Ima nekih imena, ali nismo obavili neke razgovore, to vam odgovorno tvrdim. U ovoj sedmici se ništa neće raditi po tom pitanju. Šta će biti dalje, vidjet ćemo. Više ćemo znati poslije vikenda“, kazao je Husić.

Kakav je bio rastanak sa Husrefom Musemićem?

“Dobar. Imamo prijateljski odnos, prijateljski smo imali način rada, takav je i način rastanka. Jutros je bio tu, pozdravio se sa ekipom i svima u klubu, te otišao svojim putem. Možete i sa njim provjeriti to. Džentlmenski je to bilo“.

U tri meča FK Tuzla City je primio 12 pogodaka.

“U nogometu nije kao u zdravlju, liječi da zaliječiš. U nogometu kada imate problem odmah ga morate riješiti. Od početka smo priprema imali pokazatelj da nešto nije dobro. Pripreme smo otvorili loše, sa niželigašima smo igrali i nismo da napravimo neke ozbiljne rezultate. Ipak, govorili smo biće bolje, a nogomet ne može da čeka. Utakmica je sve manje, bodova sve manje. Bilo je pametnije da se nešto mijenjalo prije početka drugog dijela, te bi situacija danas bila bolja. Nije ovo ništa strašno, sve imamo u svojim rukama, samo mi je žao što ova struktura ljudi nije mogla do kraja izvući ovo. Husref je sam rekao da je bitno da klub dođe do cilja, te da pokušamo bez njega. Tako smo to i prihvatili“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pitali smo čelnike tuzlanskog kluba da li je neki trener prvi 'pik', a da ne moraju govoriti konkretno o njegovom imenu i prezimenu.

“Budimo realni. U BiH imamo to što imamo, to se vrti ovdje... Mislim da je bh. nogoometu trebaju treneri koji će donijeti neku novinu, a ovo ostali su prelasci iz jednog kluba u drugi, pa tako u krug. Najbolje bi bilo naći nekog Bosanca sa zapadnim mentalitetom. To bi najviše godilo. E sada koliko takvih ima na tržištu, to je pitanje“, dodao je Almir Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
Eto Nale da ih vrati u Federalne anale hahaha
4 7
FahroKonjHodzic
rizah meskovic stoji ko zapeta puska ako opali eto zemljotresa i jos veceg bjedluka u tuzli
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi