Koga god Husić izabere imat će "vatreno krštenje"

Musemić je bivši

Koga god Husić izabere imat će "vatreno krštenje"

Admin Čaušević

Tuzla City je u potrazi za novim trenerom nakon iznenađujućeg raskida saradanje sa Husrefom Musemićem.

Musemić se na klupi Tuzla Cityja zadržao nešto duže od godinu dana. U ovoj sezoni je radio odličan posao, sve do "izleta" u Hercegovinu.

Musemićev tim je bio zacementiran na drugoj poziciji i u polufinalu Kupa BiH, a onda su uslijedila dva teška poraza u Mostaru. U Premijer ligi Zrinjski je slavio sa 5:0, a u Kupu Velež sa 4:0.

Raskid saradanje je stigao nakon sigurno neočekivanog i neplaniranog remija na Tušnju protiv davljenika Radnika iz Bijeljine (3:3) s kojim i plasman u Evropu više nije tako siguran.

U saopštenju tuzlanskog kluba navedeno je da će ime novog trenera biti poznato uskoro, a ko god bude imenovan na tu funkciju imat će "vatreno krštenje" obzirom na raspored.

Iako predsjedničku funkciju obnaša Almir Husić jasno je da će ključnu riječ u izboru novog šefa stručnog štaba imati glavni finansijer i "alfa i omega" kluba Azmir Husić.

Oglasi

Pred uspješnim biznismenom je možda i najvažnija odluka otkako je Tuzla City plasirao u Premijer ligu jer bi sigurno za njega bilo jako razočaravajuće doći do potoka, a ne napiti se vode.

Tuzla City je jako blizu historijskog plasmana na euroscenu. U odnosu na četvrtu poziciju ima zalihu od šest bodova i dalje drži sve u svojim rukama. Do kraja je još osam kola.

Naredne tri ligaške utakmice za Tuzla City bi mogle biti ključne za ovu ekipu pošto će biti domaćini Borcu i Željezničaru, a između ta dva susreta slijedi gostovanje Sarajevu. Dakle, u pitanju su direktni konkurenti za izlazak na euroscenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Popularni tuzlanski Plavi će imati i domaći meč polufinala Kupa BiH protiv Veleža, ali 0:4 iz prvog duela ne ulijeva nadu da se može do finala i borbe za trofej.

Tuzla Cityju je potreban trener koji poznaje Premijer ligu, ali istovremeno zna izazvati pozitivan šok u ekipi. Upravo iz tog razloga će Husić ovaj put morati da mjeri tri puta, prije nego što presječe i donese konačnu odluku.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Jakirovic nikada nikoga nije trenirao u BiH pa dodje i razvali ligu a ovaj Zizovic igrao ligu i trenirao u ligi i unisti Zrinjski i Slobodu . Ko ima para samo stranca dovedi i nema zime jer ovi nasi su samo 1 fed i to je to max
8 2
realista1982
Nije tu problem u treneru,koliko u svlačionici i činjenici da su klub, u koji igrači dodju da se udome...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi