Nema prepreka za gostovanje na Pecari: Željezničar uplatio dugovanja Memiću i Šerbi

Ispunjene sve odluke Disciplinske komisije

Nema prepreka za gostovanje na Pecari: Željezničar uplatio dugovanja Memiću i Šerbi

Endin Čaušević

FK Željezničar uspio je ispuniti zadatke Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i izbjeći suspenziju pred meč protiv Širokog Brijega.

Željezničar u okviru osmog kola Premijer lige gostuje na Pecari kod Širokog Brijega, a utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 21 sat.

No, nekoliko dana pred ovaj meč Disciplinska komisija je na jednoj od sjednica donijela odluku da Željezničar mora regulisati svoja dugovanja koja ima prema Flipu Eriću, Mladenu Veselinoviću, Almiru Memiću i Bakiru Šerbi.

Kako smo već objavili klub je uspio da postigne dogovor oko isplate dugovanja sa Veselinovićem i Erićem koji su ponovo izašli u susret Željezničaru, a riješen je problem sa Šerbom i Memićem.

Naime, Plavi su uplatili svoja dugovanja prema Šerbi i Memiću i više nema prepreka da sarajevski tim igra svoj meč protiv Širokog Brijega.

Željezničar je ispoštovao sve odluke koje je donijela Disciplinska komisija i jasno je da su uspjeli da to urade u zadanom roku kako bi izbjegli eventualnu suspenziju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su prvo uspjeli postići dogovor s Erićem, a zatim i s Veselinovićem koji je pristao da potpiše novi reprogram za svojim bivšim klubom. Prva rata će mu biti uplaćena već u petak, druga u oktobru, a u novembru preostala dugovanja.

Treba dodati da će sutra biti održana i sjednica Skupštine Željezničara koja bi mogla pokazati u kojem smjeru ide višestruki prvak BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sportskenovosti
Memic vazda priguz bio..
11 0
tbra
Kakvi retardi tuze klub, ko vas dovede indijanci niste zasluzili marke.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi