Bosanac je predsjednik berlinskog kluba o kojem se sada u Njemačkoj najviše piše

Zbog Schalkea

Bosanac je predsjednik berlinskog kluba o kojem se sada u Njemačkoj najviše piše

Edmir Škorić

Kad se trenutno piše o očajnom Schalkeu, često se u istom dahu spominje i drugo ime: Tasmania Berlin.

Ovaj danas amaterski nižerazredni klub drži negativan rekord utakmica bez pobjede u Bundesligi. To je bilo 31 u sezoni 1965/66, ali Schalke "prijeti" da ga sruši.

Te 1966. godine je Tasmania Berlin ispala u Drugu ligu i nikada se više nije uspjela vratiti, a danas je član Oberlige Nord. Almir Numić, koji je od maja predsjednik tog malog kluba iz Berlina, nada se da će Schalke da nastavi s negativnom serijom...

"Tasmania je najgora ekipa Bundeslige svih vremena, ali mi kao amaterski klub zbog tog negativnog rekorda nekada i profitiramo, za nas se u medijima često čuje. Evo opet smo akteulna priča. Možda bi bilo bolje da zadržimo taj rekord, koliko god bio negativan", rekao je Numić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je danas pod palicom novog ternera izgubio u Gelsenkirchenu od Freiburga, pa je ovaj tim na 27 mečeva bez pobjede u nizu. Posljednji put slavili su protiv Borussije Moenchengladbach u januaru ove godine.

Numić vjeruje da će se serija Schalkea nastaviti kako bi se Tasmania napokon otrgnula od tog epiteta "najgori bundesligaš u historiji", ali s druge strane - svjestan je da i to ima neke svoje prednosti.

Top Komentari

Adnanos
Zar nisu izgubili od Bielefelda?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi