Almir Raščić i dalje u teškom stanju: "Kritično i dalje, uzdamo se u dragog Boga"
Admir i Almir Raščić

Policija nije na tragu počiniocima koji su napravili ovo užasno djelo

Almir Raščić i dalje u teškom stanju: "Kritično i dalje, uzdamo se u dragog Boga"

S. Mlaćo
Doktori se i dalje bore za život nekadašnjeg člana Goražda, Željezničara, Veleža, itd.., Almira Raščića (38). Kako je već poznato, Rašćić je u petak navečer upucan u glavu ispred svoje zgrade u klasičnoj sačekuši koju su priredile za sada nepoznate osobe.

Sve se desilo oko 22 sata, a građani Goražda i cijele BiH su šokirani. Jasno je da je namjera nepoznatih lica bila da liše života Raščića, koji je istu noć prebačen u bolnicu i imao je tešku operaciju koja je trajala satima.

Stanje je i dalje teško, što je upravo potvrdio za SportSport.ba njegov brat Admir, danas u trenerskim vodama, a nekadašnji član Željezničara, Sarajeva, Olimpika, Borca...

"Sve je isto. Stanje i dalje kritično.  Nadamo se najboljem i uzdamo u dragog Boga“, kazao nam je Admir Raščić.

I dok je javnost na nogama, policija nije na tragu počiniocima. Jasno je da će im posao biti sve teži kako vrijeme bude odmicalo, jer će isti imati dovoljno vremena da sakriju apsolutne sve tragove.

Na licu mjesta kako piše Avaz pronađena je čahura od ispaljenog metka i deformirano zrno. U sve se uključila i SIPA, te Federalna policija, no za sada nema konkretnih informacija.

Oglasi

Almir Raščić je oko 21:30 sati krenuo po suprugu i mlađeg sina koji su se nalazili kod suprugine majke.

Kada je izašao iz grade, nepoznati počinalac ili više njih krenulo je u 'akciju'. Bili su veoma hladnokrvno, a očigledno je da su ga pratili čekajući da izađe.

Zbog oštećenja mozga zdravstveno stanje je veoma teško, a doktori prate njegovo stanje uz stalni kontakt sa porodicom.

Opis nije dostupan.

Do tada građani Goražda strahuju. Pitaju se ko je naredna meta...

Almir Raščić je karijeru završio u Azotu iz Vitkovića, a nastupao je pored Željezničara, Veleža i Olimpika i za Goražde, te Zadar...

Vodio je ugostiteljski objekat u Goraždu i nije bio osoba koja je sklona incidentima. Svi ga u Goraždu, te šire poznaju kao uzornog građanina, pa su mnogi teško i povjerali 'na prvu' kada se pojavila informacija o njegovom ranjavanju u centru grada.

Promo

Top Komentari

FahroKonjHodzic
proburazili te buraz pozdravi buraza
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi