Osijek Sarajevu "otima" Almira Turkovića

Bjelica najavio

Osijek Sarajevu "otima" Almira Turkovića

A. Čaušević

Almir Turković u maju imenovan za jednog od skauta u FK Sarajevo. 

Turković je legenda FK Sarajevo za kojeg je upisao više od 110 nastupa, a podjednako je cijenjen u NK Osijek i HNK Hajduk.

U Osijeku je je igrao u tri navrate te je zbog svojih čarolija s loptom ostavio neizbrisiv trag u gradu na Dravi gdje je i danas rado viđen gost.

Turković je prije nekoliko mjeseci angažovan u skauting službu FK Sarajevo za Bosnu i Hercegovinu, a sada ga na istoj poziciji žele i u hrvatskom prvoligašu.

Potvrdio je to trener Nenad Bjelica kazavši da Turković prije svega treba riješiti svoj ugovor sa Bordo klubom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Almira planiramo priključiti u naš skautski tim. Mora još samo riješiti svoj ugovor sa Sarajevom. Nadam se da će situaciju riješiti brzo. Svoju pažnju posvetit će BiH ligi iz koje smo doveli i pogodili Hiroša i Omerovića. BiH je poznata kao bazen kvalitetnih nogometaša. Almir je klupska legenda. On voli Osijek, a Osijek voli njega. Siguran sam da nam može puno pomoći", kazao je Bjelica.

Za sada se dovođenje Hiroša za Osječane ispostavlja kao puni pogodak. Mladi veznjak je nedavno postigao i svoj prvijenac te igra sve bolje i bolje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Ja ne vidim nikakve fajde od skauta FK Sarajevo. Sve sto vrijedi od igraca pokupise skutori ili neki drugi timovi. Cak nisu mogli ni zimus dovesti iz Mladosti kod Kaknja ni Hirosa, ni Hadzica, ni Begica, ni
5 0
Baboisback
Pa nece valjda od****ti Sarajevo??? Tu je postao igrac.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi