Na terenu mašina i jak kao stijena: Tvrdi da je zdrav, ali umjesto da igra prolazi kroz strah

Tek mu je 21 gadina

Na terenu mašina i jak kao stijena: Tvrdi da je zdrav, ali umjesto da igra prolazi kroz strah

Admin Čaušević

Biti negativan poslije pozitivnog testa na koronavirus ne znači i potpuni kraj problema. 

Proteklih godina na velikoj sceni se pojavilo nekoliko igrača koji su za kratko vrijeme doživjeli svjetsku slavu i popularnost.

Alphonso Davies je oduševio apsolutno sve sjanim igrama u Bayernu i njegovo dovđenje u Minhen smatra se jednim od najboljih poteza Hasana Salihamidžića.

Kanadski reprezentativac je ranije bio pozitivan na koronavirus, uspješno se izliječio, ali nakon toga su uslijedili problemi.

Iako tvrdi da je zdrav i sprema da povratak na teren, umjesto da igra primoran je da prolazi kroz veliki strah.

Naime, nedavno je Daviesu okriven miokarditis, odnosno određeni problemi s radom srca te sada ovaj 21-godišnjak strahuje za karijeru.

Oglasi

Ni u Bayernu se ne žele igrati s vatrom. Fudbaler će tek postepeno početi s treninzima. Prema dosadašnjim inforamcijama čega ga najmanje tri mjeseca pauze.

"Miokarditis se obično pojavi nakon preboljenog koronavirusa", objasnio je Florian Straume, poznati njemački sportski kardiolog.

Davies smatra da je zdrav, ne osjeća nikakve simptome i želi što prije početi trenirati i igrati, ali za sada od toga neće biti ništa.

"Ne može se igrati s takvim stvarima", komentar je Thomasa Muellera na Daviesovo trenutno stanje.

"Ne može se to potcijeniti i misliti da će automatski proći za nekoliko dana. Treba mu objasniti da se ne treba zezati."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zabrinuto djeluje i Manuel Neuer: "Radi se o osjetljivoj i opasnoj stvari. Zbog toga svim sportistima preporučujem da obave detaljne preglede uoči nastavka sportskih aktivnosti poslije pozitivnog testa na koronavirus."

Upravo iz svega navedenog u Bayernu će biti maksimalno oprezni. Ništa se neće prepustiti slučaju te su spremni čekati Daviesa koliko god je potrebno.

Top Komentari

makelele
Da se nije bocnuo, ne bi bilo nikakvih problema nakon sto je prelezao. Al posto jest, dosao racun na naplatu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti