Altintop potpisao za Darmstadt

Bivši igrač Bayerna i Reala

Altintop potpisao za Darmstadt

E. Škorić

Bivši turski reprezentativac Hamit Altintop pronašao je novi klub.

U posljednjim satima zimskog prelaznog roka Altintop je potpisao za SV Darmstadt 98. U Njemačku stiže kao slobodan igrač, a u Darmstadtu će ostati do kraja sezone.

Tridesetčetverogodišnji turski veznjak bit će konkurencija našem reprezentativcu Mariju Vrančiću.

Altintop je prethodno igrao pet godina u Galatasarayju, gdje je nastupio u 60 mečeva, te je postigao jedan gol. Ranije je igra u Schalkeu, Bayernu i Real Madridu. U dresu turske reprezentacije upisao je 82 nastupa i dao je sedam golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bez dileme će Altintopovo iskustvo pomoći ekipi Darmstadta, koja se bori za opstanak u Bundesligi. Darmstadt je trenutno na dnu tabele sa samo devet osvojenih bodova nakon 18 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi