Spreman je treći najveći zimski transfer ikada: Na "ex-yu" prostorima neće biti skupljeg igrača!

Ostao je još samo potpis

Spreman je treći najveći zimski transfer ikada: Na "ex-yu" prostorima neće biti skupljeg igrača!

A. Čaušević

Ljekarski pregledi i potpis su preostali za potvrdu najvećeg transfera januarskog prijelaznog roka. 

Transfer će, na neki način iznenađujuće realizovati klub, koji je tokom pandemije zabilježio gubitke veće od 200 miliona eura, a glavni akter je fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije.

Dakle, Juventus dovodio Dušana Vlahovića, sjajnog srbijanskog napadača koji je oduševio sve ljubitelje fudbala fenomenalnim partijama u dresu Fiorentine.

Vlahović je ove sezone ne učinku od 17 golova u Serije A te je 21-godišnji Beograđanin prototip modernog napadača.

Transfer srbijanskog napadača će Juventus koštati 70 miliona te pet miliona bonusa koji su lako dokučivi. Čeka ga ugovor na četiri godine uz platu od 7 miliona eura po sezoni.

Bit će to najveći transfer u historiji "ex-yu", Vlahović će iza sebe ostaviti Luku Jovića i Miralema Pjanića koje se u Real Madrid i Barcelona platili po 60 miliona eura.

Ujedno će srbijanski as postati i treći najskuplji igrač u historiji kada su u pitanju zimski prijelazni rokovi. Ispred njega su Philippe Coutinho kojeg je Barcelona platila 145 miliona, te Virgil van Dijk sa transferom u Liverpool za 85 miliona eura.

Mnogi se pitaju odakle Juventusu novac kada grca u dugovima i nema rezultate kao prethodnih sezona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, torinski velikan je u decembru uradio dokapitalizaciju za 400 miliona eura što mu je omogućilo da realizuje najmanje jedan transfer poput Vlahovićevog.

Inače, neki mediji tvrde da je u posljednji tren Vlahovića pokušao dovesti i Newcastle United. Ponuđena mu je plata od 10 miliona, ali je srbijanski napadač želio samo u Juventus što će mu se na kraju i ispuniti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
još jednom....pun pogodak za sve tri strane!Fiorentini ogroman novac za tako mladog dečka(((uvjek je 20-22 god. prilika i rizik....))),Juve rješio dugogodišnju oziciju,a Vlahović rješio karijeru.Svi sretni,i presretni.Kad kritikujete ne zaboravite da se radi skoro o djetetu koje je ostvarilo fenomenalnu sezonu i po sa za Serie A prosječnom ekipom,i čini se da je odabit s Juventusom za njega ,sad,u ovom dobu---idealan izbor.Samo mu poželjeti dobre sezone,bez povreda.Ostalo će se već posložiti,ako bude htio....potencijal je tu.Svaka čast na ličnom uspjehu!
5 0
Milfhunter
Mnogo novca za po meni nedokaznog igrača. Da su platili pola od toga razumio bi al ovo je previše
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi