Alvaro Morata otkrio ime novog kluba?

Odlazi u Premier ligu

Alvaro Morata otkrio ime novog kluba?

Midhat Šljivak

Napadač madridskog Reala Alvaro Morata konstantno se spominje u kontekstu odlaska iz kluba.

Sjajni 23-godišnji napadač je drugi izbor Zinedinea Zidanea među Kraljevima, a prednost ispred njega ima Francuz Karim Benzema, koji se međutim nalazi u izuzetno lošoj formi.

Čini se kako su priče o njegovom ponovnom odlasku iz Reala istinite. Iako je prije svega nekoliko mjeseci ponovo stigao u Madrid i to nakon odličnih partija u Juventusu, naredno ljeto bi Morati moglo donijeti novi transfer.

Španski mediji pišu kako je Morata prijateljima već saopštio kako će napustiti redove kraljevskog kluba i da će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Novi klub bi trebao biti Chelsea. Menadžer Plavaca Antonio Conte zaluđen je Moratom i imao je namjeru da ga dovede još u januarskom prelaznom roku.

Ipak, na kraju od posla ništa nije bilo. Sjajni napadač će sezonu završiti u Realu, a na ljeto će vjerovatno put Premiershipa.

Ove sezone Morata je šansu za igru uglavnom dobija s klupe. Uprkos tome uspio je da u 27 nastupa postigne 10 golova, te je pokazao da možda i zaslužuje šansu za igru ispred Benzeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi