31 mu je godina i ovo nikad u karijeri nije doživio - Brutalan šamar Alvaru Morati!
Alvaro Morata postigao je hat-trick, ali je poražen. Po prvi put u karijeri mu se to desilo.

Mora da je boljelo

31 mu je godina i ovo nikad u karijeri nije doživio - Brutalan šamar Alvaru Morati!

Eldar Ganibegović

Alvaro Morata je gubitnik večeri. Postigao je hat-trick, jedan gol mu je i poništen, a njegov tim je poražen. 

Atletico Madrid je večeras u derbiju 19. kola španske Primere gostovao Gironi. Sjajan meč smo gledali, a katalonski tim je slavio s 4:3.

Šamar karijere za Alvara Moratu

Pomalo je nevjerovatna stvar da igrač postigne hat-trick i na kraju izgubi tu utakmicu u regularnih 90 minuta. Večeras se to desilo Alvaru Morati.

Pogađate, prvi put u karijeri. No, nije samo to stvar. Alvaro Morata je, vjerovali ili ne, pobijedio svaku utakmicu u kojoj je dao makar dva gola. Sve do večeras.

Jednom je Morata postigao četiri pogotka i to u kvalifikacijama za U-21 EURO. Španije je u toj utakmici 2013. godine slavila 2:6 protiv Austrije.

Oglasi

Kao omladinac je još dva puta postigao hat-trick. Jednom u reprezentativnom dresu protiv Srbije, a jednom u dresu Reala protiv Deportiva.

Kao senioru, ovo mu je četvrti hat-trick. Prvi je bio u aprilu 2017. godine u pobjedi Reala protiv Leganesa, a drugi u dresu Chelseaja u septembru iste godine protiv Stokea (0:4).

U septembru prošle godine je u 1:7 pobjedi Španije protiv Gruzije postigao novi hat-trick, ali prvi u dresu Atletico Madrida, neće pamtiti po dobrom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na ukupno 36 utakmica kroz karijeru je Alvaro Morata postigao dva pogotka. I nikada ni na jednoj nije poražen.

Večeras je velikom nizu došao kraj. Bila je ovo 43. utakmica za Moratu na kojoj je postigao dva ili više pogotka i prvi put da nije pobijedio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi