Klasik u derbiju La Lige! Morata četiri puta tresao mrežu Girone, ali je Atletico Madrid poražen!
Sjajan meč smo gledali između Girone i Atletico Madrida.

Nevjerovatna utakmica

Klasik u derbiju La Lige! Morata četiri puta tresao mrežu Girone, ali je Atletico Madrid poražen!

Eldar Ganibegović

Fanstastičan meč gledali smo između Girone i Atletico Madrida. Uzmemo li u obzir stanje na tabeli, možemo reći da je to bio i derbi kola. 

Večeras su se u okviru 19. kola španske Primere sastali Girona i Atletico Madrid. Vidjeli smo sedam golova, od toga jedan poništen, hat-trick Morate (četiri puta je tresao mrežu Girone, ali mu je jedan gol poništen), sjajne odbrane Oblaka i novu veliku pobjedu Girone. 

Već u prvoj minuti veliku šansu za domaće nije iskoristio Dovbyk, da bi minut kasnije njegovu grešku popravio Valery i pogodio za vodstvo Girone koja je hit sezone.

Do izjednačenja Atletico Madrid dolazi u 14. minuti. Pogodio je Morata, gol je poništen prvobitno, no priznat je nakon VAR provjere i gosti su mogli ponovo početi sa slavljem.

Igrala se 26. minuta kada Girona dolazi do novog vodstva. Savio je pospremio jednu odbijenu loptu iza leđa Jana Oblaka.

Gazzaniga je zaustavio udarac Griezmanna u 33. minuti, da bi pet minuta kasnije i Oblak upisao sjajnu intervenciju kada je probao Couto.

Oglasi

Daley Blind je postigao pogodak za 3:1 u 39. minuti, a onda je u Morata u 44. smanjio na 3:2. Morati je poništen gol u nadoknadi prvog dijela.

Hat-trick je Morata kompletirao u 54. minuti. De Paul mu je asistirao, a Morata pogađa za izjednačenje, no ne i konačan rezultat utakmice.

Preostale sjajne prilike do kraja utakmice imala je Girona. Prvo je Dovbyku Jan Oblak zaustavio udarac u 62. minuti, da bi se slovenački golman istakao i u 73. kada je Cuozo bio u prilici.

Kada su mnogi mislili da će završiti neriješeno, Girona postiže novi pogodak. Igrala se prva minuta nadoknade kada je Martin na asistenciju Portua pogodio za 4:3 i veliko slavlje domaćih.

Nakon ove utakmice Real Madrid i Girona dijele vrh sa po 48 bodova, a Atletico je treći s 38 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona će ponovo na teren 14. januara kada u 20. kolu gostuje Almeriji, dok će Atletico Madrid šest dana kasnije u goste Granadi u 21. kolu.

Primera, 19. kolo:

Girona - Atletico Madrid 4:3 (Valery 2', Savio 26', Blind 39', Martin 90+1'; Morata 14', 44', 50')

Top Komentari

BosanskaSvedska
Strasna Girona!
1 0
Aspirator
Citijev back-up tim diže la ligu hahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi