Alves: Brazil ima veliki hendikep pred meč s Argentinom

Pribojavaju se Messija

Alves: Brazil ima veliki hendikep pred meč s Argentinom

Endin Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi nastavljaju se u narednih nekoliko dana, a u centru pažnje nalazi se derbi između Brazila i Argentine.

Veliki derbi između Brazila i Argentine ima dodatni značaj s obzirom da se Gaučosi nalaze u dosta teškoj situaciji, te ukoliko izgube od Brazila vjerovatno ih nećemo gledati na SP u Rusiji. Pred ovaj meč zanimljivu izjavu dao je Dani Alves koji je poručio da Brazilci imaju jedan veliki hendikep pred derbi.

"Imamo veliki hendikep pred ovaj derbi s obzirom da Argentina ima najboljeg igrača na svijetu. Leo je veliki problem, uvijek pravi razliku na terenu. Messi je drugačiji, on obilježava današnji fudbal i njegovo ime će ostati zauvijek upisano u historiji ove igre. Pokušat ćemo igrati bez straha, ali ipak s poštovanjem koje Messi sigurno zaslužuje", rekao je Alves.

Alves je do ovog ljeta igrao zajedno s Messijem u Barceloni, ali je brazilski fudbaler odlučio da svoju karijeru nastavi u Juventusu. Ipak, dobro je poznato da su Messi i Alves jako dobri prijatelji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi