Alves otkrio u kojem klubu želi završiti karijeru: Oni igraju u hramu svjetskog fudbala...

Brazilac se oglasio preko Instagrama

Alves otkrio u kojem klubu želi završiti karijeru: Oni igraju u hramu svjetskog fudbala...

Legendarni brazilski desni bek Dani Alves iskoristio je Instagram live opciju kako bi razgovarao s fanovima i tom prilikom otkrio im je gdje bi volio završiti karijeru.

Alves se nakon 15-ak godina igranja po Evropi prošlog ljeta vratio u rodni Brazil i potpisao za Sao Paolo.

Obzirom da će narednog mjeseca napuniti 37 godina, nekadašnji fudbaler Barcelone razmišlja o kraju karijere i otkriva da bi volio nositi dres Boce Juniors kada se to desi.

"Ne bi bilo loše penzinisati se u Boci. Znate da volim Bocu, ali to nije zbog toga što ljudi govore o klubu ili zbog toga što je velik klub. Uvijek sam primjećivao neke drugačije stvari oko njih. Oni te definiraju kao igrača", kaže Alves i dodaje kako je navijač ovog argentinskog tima.

"Bio sam na La Bomboneri, u hramu svjetskog fudbala. Navijač sam Boce!".

Alves je tokom karijere igrao za šest klubova. Osim pomenutih Sao Paola i Barcelone, nosio je dresove brazilske Bahije, španske Seville, italijanskog Juventusa i francuskog PSG-a.

Kada smo već kod PSG-a treba napomenuti kako je on nedavno govorio o životu u Parizu dok je igrao za taj klub. Grad mu se nije svidio i to iz jednog razloga.

"To je stresan grad. Nije mi se puno svidio. To su je*eni rasisti. Mnogo njih. Nisu meni ništa govorili je znaju da bi im rekao da odje*u, ali bili su takvi prema mojim prijateljima", rekao je prije nekoliko dana Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi