De Rossi: U Argentini je ljubav navijača prema klubu čista

Prisjetio se kratke epizode

De Rossi: U Argentini je ljubav navijača prema klubu čista

S. Mlaćo

Daniele De Rossi igračku karijeru odlučio je završiti u Boci Juniors. Priznaje da se ne kaje zbog toga, te kaže da je u Argentini uživao.

De Rossi je 18 godina proveo u Romi, ali mu ljetos nije produžen ugovor na Olimpicu, pa je otišao kao slobodan igrač u Boca Juniors. Nakon pola godine provedene u Argentini, vraća se kući i napušta nogometnu karijeru.

"Osjećam se privilegovano što sam igrao na Bomboneri. Ne mogu vam opisti što sam osjetio tih šest mjeseci u Argentini. To je jedinstvo mjesto, vrlo slično Italiji. Tamo žive ljudi sa apsolutnom strasti za sve", priča De Rossi.

De Rossi je skoro cijelu karijeru proveo u Romi, nosio je kapitensku traku i smatrao se nasljednikom Francesca Tottija, no zadesila ga je ista sudbina jer mu je klub ljetos saopštio da na njega više ne računa.

Pohvale je i pristup nogometaša, te posebno navijače.

"U Argentini sam nisam vidio da igrač poteže kočnicu. Ljubav navijača prema klubu je čista, to se u Italiji nekako izgubilo", prisjetio se De Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije