FIFA-in "povjerenik" se izgubio: Prvo produžio meč za devet, pa dodao još deset minuta za ludnicu

Na Arapskom kupu

FIFA-in "povjerenik" se izgubio: Prvo produžio meč za devet, pa dodao još deset minuta za ludnicu

Admin Čaušević

Pod pokroviteljstvom FIFA-e u Kataru se održava Arapski kup.

Drugo polufinale između Katara i Alžira je donijelo totalno ludnicu, a svemu je kumovao glavni sudija utakmice Szymon Marciniak.

Marciniak slovi za jednog od najboljih evropskih sudija, međutim u srijedu navečer je izgubio kontrolu nad susretom.

Iako su u drugom poluvremenu viđene samo četiri izmjene i nije bilo previše prekida Poljak je odlučio da susret produži za čak devet minuta.

U nadokandu se ušlo pri rezultatu 1:0 za Alžir nakon što je gol u 59. minuti zabio Benlamri i čekao se samo kraj susreta.

Ipak, Katar je iskoristio predugačku sudijsku nadoknatu te u 97. minuti Muntari poravnava na 1:1 poslije lijepog udarca glavom.

Međutim, tu nije bio kraj. Marciniak produžuje utakmicu za dodatnih 10 minuta što su na kraju iskoristili Alžirci.

U posljednjim minutama poljski sudija dosuđuje penal za goste kojeg Belaili iz drugog pokušaja pretvara u gol i veliku pobjedu svoje reprezentacije.

Alžir će u finalu igrati protiv Tunisa koji je autogolom El Soualia iz 95. minute pobijedio Egipat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi