Sa takvom kosom u reprezentaciji ne možete igrati: Selektor naredio zvijezdama da promjene frizure
Foto - EPA

Djamelu Belmadiju se nije dopao stil njegovih fudbalera

Sa takvom kosom u reprezentaciji ne možete igrati: Selektor naredio zvijezdama da promjene frizure

M. Šljivak

Zvijezde reprezentacije Alžira Riyad Mahrez i Said Benrahma morali su ofarbati kosu po dolasku na okupljanje nacionalnog tima.

Oba ova fudbalera imala su 'plavu' kosu u prethodnom periodu, ali po dolasku u nacionalni tim morali su da je prefarbaju i da vrate svoju prirodnu boju.

Selektoru Alžira Djamelu Belmadiju nije se dopao imidž zvijezda iz Premiershipa. Naredio im je da vrate prirodnu boju kose i oni su to bez pogovora i učinili.

[twitter]https://twitter.com/M7rz26/status/1432406651039109126[/twitter]

"Fudbal je sport u kojem nisu potrebni ukrasi. Trebaju imati izgled koji je tradicionalan u alžirskom društvu", poručio je Belmadi za Dzair Daily.

Nije ovo prvi put da Belmadi od svojih igrača traži da promijene boju kose. Tako je prije tri godine Ilias Hassani došao na trening sa plavim loknama, a alžirski stručnjak mu je naredio da ih ošiša.

Narednog dana lokni više nije bilo. Kosa mu je bila normalna i on je mogao da nastavi sa treninzima.

Top Komentari

rabodimis
Poslo bih ga u pm da mi kaze sta ja moram da radim u zivotu.. On je tu da kaze kako da igra tece a ne da odredjuje koje boje ce nekom kosa bit.. Debil selektor a ovi jos gori sto su ga poslusali..
5 8
Ade1
Konačno nešto normalno
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti