Nakon velike pobjede slavili sa zastavama Palestine, bio je to odgovor rivalu

Alžirci su uvijek uz Palestince

Nakon velike pobjede slavili sa zastavama Palestine, bio je to odgovor rivalu

E. Škorić

Nakon što su u petak pobijedili Maroko u FIFA Arab Cupu, nogometaši Alžira slavili su uz pakistanske zastave.

Maroko je imao impresivnu seriju od 28 utakmica bez poraza, ali su u četvrtfinalu turnira u petak poraženi od Alžira i to tek nakon penala.

Alžirci su slavili, a društvenim mrežama sada se širi snimak na kojem se vidi kako pojedini igrači te reprezentacije nose zastave Palestine, čime su podržali ovu zemlju koja je godinama izložena okupaciji od strane Izraela.

Marokanci su inače nedavno pristali da razviju službenu vezu s Izraelom u zamjenu za američko priznanje Zapadne Sahare kao dijela kraljevstva, zbog čega su porasle tenzije između Maroka i Alžira, koji je uvijek bio uz palestinski narod i koji je na ovaj način pokazao šta misli o nedavnom potezu Marokanaca.

Alžir je također obećao 100 miliona dolara pomoći Palestincima.

U polufinalu turnira Alžir će igrati protiv Katara, dok u drugom polufinalnom meču igraju Tunis i Egipat. Ti mečevi na programu su u srijedu, ali imajte na umu da se igra bez onih najboljih igrača iz evropskih timova jer ne radi o službenom FIFA terminu.

Top Komentari

amex
Bravo Alžir!
2 0
tale
Maroko, Alzir, Pakistan , Palestina Svega pomalo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi