Najtužniji prizor cijelih kvalifikacija: Njegovu bol niko ne može da shvati

Alžirski selektor u suzama

Najtužniji prizor cijelih kvalifikacija: Njegovu bol niko ne može da shvati

E. Škorić

U nogometu je, kao i u životu, nemoguće sakriti emocije i koliko god jaki bili ili barem mislili da ste jaki, dođe trenutak kada se slomite i padnete na zemlju.

Emocije su oduvijek bile sastavni dio sporta. I u nogometu smo kroz njegovu povijest svjedočili mnogim tužnim ili teškim trenucima, ali i onim sretnijim, kada bi se pustile suze radosnice. No, u slučaju Djamela Belmadija, selektora Alžira, suze su bile sve samo ne radosnice.

Nakon što je njegova reprezentacija sinoć ispala od Kameruna u baražu za Svjetsko prvenstvo, Belmadi se srušio na travu, rukama prekrio lice i briznuo u plač. Nakon napornih treninga, utakmica, putovanja, planiranja, mjeseci borbe, rada i odricanja, Alžir nije uspio.

Neće se naći u Kataru ni Belmadi ni njegovi igrači, nacija je tužna, ali tugu ovog čovjeka i njegovu bol vjerovatno niko ne može da shvati osim ako se sam nije našao u takvoj situaciji.

Za razliku od njega, naš Vahid Halilhodžić ima razloga za suze radosnice. Popularni Vaha je Marokance preko DR Konga odveo na Svjetsko prvenstvo, a posebno zanimljivo, gledajući afričke kvalifikacije, bilo je jučer u duelu Senegala i Egipta. Na kraju, Mohamed Salah ostao je bez Mundijala, a u Katar odlazi njegov saigrač i dobar prijatelj Sadio Mane.

U petak od 18 sati bit će poznat sastav grupa koje ćemo gledati u novembru i decembru na Mundijalu.

Top Komentari

celikze
Nije valjao Vaha e sad tv i lagano pratiti utakmice SP.
5 0
MirzACM
Pitam se jel neko od nasih pustio suzu sto nisam otisli u Katar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti