Tunis i Alžir čekirali karte za Katar, noć iz horora za nesretnog fudbalera Malija
Foto - Screenshot

Moussa Sissako je gubitnik večeri

Tunis i Alžir čekirali karte za Katar, noć iz horora za nesretnog fudbalera Malija

M. Šljivak

Reprezentacije Tunisa i Alžira nalaze se na pragu plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon što su večeras ostvarili gostujuće pobjede protiv Malija i Kameruna.

Tunis je s 1:0 slavio u Maliju, a apsolutni tragičar je defanzivac domaćeg tima Moussa Sissako koji je postigao autogol te je dobio crveni karton.

U 36. minuti Tunis je poveo. Sissako je neoprezno pokušao vratiti loptu golmanu, nije vidio da ovaj nije na golu, lopta je bila prejaka da bi je stigao i završila je u mreži za prednost Tunisa od 1:0.

Četiri minute kasnije Sissako je zaustavio Jazirija u gol-šansi i dobio je direktan crveni karton, pa je Tunis više od 50 minuta imao igrača više.

Oglasi

Međutim, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:0 za Tunis koji je tako jako blizu plasmana u Katar.

Alžir je u Limbeu savladao Kamerun s 1:0 i također je jako blizu plasmana u Katar.

Jedini gol na ovom meču postigao je Islam Slimani, a zabio je sjajno glavom u 40. minuti susreta.

Revanš susreti igraju se za četiri dana, ali Tunis i Alžir su već jednom nogom na Mundijalu.

Kvalifikacije za SP:

Kamerun - Alžir 0:1
Mali - Tunis 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi