Vaha prvim riječima bacio u trans Alžirce, a zatim razočarao

I dalje je bez angažmana i očigledno da mu je lijepo

Vaha prvim riječima bacio u trans Alžirce, a zatim razočarao

S. Mlaćo

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić ovih dana se ponovo povezuje sa selekcijom Alžira. Vaha je vodio Alžir od 2011. do 2014. godine, izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, a zatim je došlo do prekida saradnje.

Rekli bismo ništa novo za rođenog Jablaničanina, a nakon debakla Alžira na Afričkom kupu nacija iz Nogometnog saveza te zemlje najavili su velike promjene.

Želja je upravo popularni Vaha, no od toga prema svemu sudeći nema ništa.

Vaha se javio za El Watan i bio sasvim jasan.

"Sa neizmjernim zadovoljstvom i velikom radošću ću se vratiti u Alžir, ali ne kao trener", rekao je bh. trener.

Halilhodžić je posljednji angažman imao na klupi selekcije Maroka, te je već dvije godine slobodan. Naravno da mu to nije problem, pa vjerovatno razmišlja i o trenerskoj penziji, no ponuda sigurno ima.

Oglasi

Vaha je u karijeri osim Alžira i Maroka, vodio Japan i Obalu Slonovače, dok je kao trener radio u Veležu još davne 1990., potom Beauvaisu, Raji Casablanci, Lilleu, Rennesu, PSG-u, Trabzonsporu, Al-Ittihadu, Dinamo Zagrebu, Trabzonsporu i Nantesu.

Kao igrač je ponikao u Veležu, igrao u Hrvatskoj za Neretvu iz Metkovića, a onda se otisnuo u Francusku gdje je nastupao za Nantes i PSG, klubove koji ga itekako poštuju.

Redovne se povezuje i sa reprezentacijom BiH, imao je i razgovore sa predsjednikom našeg Saveza Vicom Zeljkovićem, no do dogovora nije došlo.

"Pojavila se mogućnost s Halilhodžićem. Bio je prva želja, otvorili smo razgovore. On je želio biti savjetnik, ali nama je trebao čovjek na mjestu selektora i bili smo spremni ispuniti sve njegove želje".

Oglasi

"Ponudili smo mu plan, vodili smo se tim, a nakon toga sam osjetio da bi htio da preuzme. To je ubrzalo smjenu Kodre. Respektujem njegove godine, CV, ali on je promijenio mišljenje i ne želi da bude selektor. Ne što sam ja predsjednik, ne što se utakmice ne igraju u Mostaru ili negdje drugo.

Imao je sve na stolu, nije htio da prihvati i to ostavljam van stola i idemo u nove ciljeve - plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je Zeljković na imenovanju za novog selektora Save Miloševića.

Halilhodžić je kasnije demantovao Zeljkovića kazavši da do kafe nije ni došlo.

"Tražio je sastanak sa mnom, dogovorili smo se i kad me nazvao telefonom rekao sam da mogu pomoći savjetom i da nema šansi da budem selektor, to je vazda bilo. Bio je dogovor da popijemo kafu, on nije nazvao i samim tim nije ispoštovao dogovor", rekao je tada Vaha za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi