Selektor Maroka se naklonio Vahidu Halilhodžiću: "Bravo i hvala na svemu, ovo je njegov tim"
Walid Regragui odveo je Maroko do najvećeg uspjeha u historiji afričkog fudbala i četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu

Walid Regragui sasvim iskreno

Selektor Maroka se naklonio Vahidu Halilhodžiću: "Bravo i hvala na svemu, ovo je njegov tim"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je historijski rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je došla do polufinala, no na njihovu žalost protiv Francuske nisu mogli te su na kraju poraženi i u meču za treće mjesto od selekcije Hrvatske.

Maroko je u Kataru stigao do najvećeg rezultata u povijesti afričkog fudbala, a igrači i stručni štab odlikovani su za nevjerovatan rezultat kojeg su napravili.

Selektor ove selekcije Walid Regragui prije prvenstva je bio miljenik nacije, a sada je još veća zvijezda jer je napravio historijski rezultat.

Regragui je svjestan kako je za uspjeh zaslužan i čovjek kojeg je naslijedio neposredno pred nastup na Mundijalu. To je bh. trener Vahid Halilhodžić koji je predvodio Marokance u protekle tri godine.

On je večeras u obraćanju marokanskoj javnosti zahvalio 70-godišnjem stručnjaku za sve što je napravio i dao mu je velike zasluge za uspjeh Maroka u Kataru.

"Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću", počeo je izlaganje marokanski selektor i nastavlja.

Oglasi

"On je odradio vrhunski posao i napravio je ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim", rekao je Regragui.

Upravo je ta grupa odvela Maroko do polufinala. Priznaje to marokanski selektor.

"Nije nas jedan igrač doveo do polufinala nego kompletna grupa. Čak i oni koji su igrali samo pet minuta bili su potpuno posvećeni", tvrdi Regragui.

Saopštio je i šta je to promijenio u timu kojeg je vodio Halilhodžić. Nije morao previše.

"Morali smo skloniti mentalitet 'igrali smo lijepo i dobro' zbog čega nismo imali rezultate. Tako je bilo i među navijačima, novinarima... To smo ostavili po strani".

Oglasi

Na kraju će ipak Regragui biti taj koji će se pamiti u historiji. On je presretan zbog rezultata kojeg je njegova selekcija neočekivano napravila.

"Ovo je istinsko uživanje. Nismo očekivali ovako nešto. Svi su bili ujedinjeni oko reprezentacije, oko zastave i činili su sve za svoju zemlju".

"Publika je bila nevjerovatna. Mogli smo ispuniti dva stadiona. Naporno smo radili i učinili smo ponosnim državu, Afriku, arapske zemlje i muslimane širom svijeta", rekao je Regragui.

On je selekciju Maroka preuzeo od Vahida Halilhodžića koji je smijenjen u augustu nakon tačno tri godine na klupi ove selekcije.

Bh. trener je ekipu vodio u ukupno 30 utakmica i imao je zaista fantastičan učinak od 20 pobjeda, sedam remija i samo tri poraza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, činjenica da je iz ekipe otjerao velike zvijezde, posebno Hakima Ziyecha, koštala ga je otkaza. Publika je bila protiv njega i svi su željeli Regraguija na klupi.

Želja im se na kraju ispunila. Na Vahinom radu čovjek je došao do velikog rezultata i ostat će zapisan zlatnim slovima u historiji.

Promo

Top Komentari

malezija
Konačno da su to priznali i onda dođu pojedini stručnjacici za zaštitom i blate ga a uzdižu razmaženo derište od Ui,evha
6 0
malezija
pardon za tastaturom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi