Zinedine Zidane "gurnuo" Vahu u igru, Alžirci ne mogu da vjeruju šta im je Francuz priredio

Kratko i jasno

Zinedine Zidane "gurnuo" Vahu u igru, Alžirci ne mogu da vjeruju šta im je Francuz priredio

E. Čaušević

Iskusni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić uskoro bi se trebao vratiti na trenersku klupu jer je dobio ponudu da preuzme reprezentaciju Alžira. No, Alžircima prvi izbor nije bio Vaha već Zinedine Zidane koji ih je zatekao načinom na koji je odbio ponudu da trenira tu reprezentaciju.

Halilhodžić se nedavno povezivao s mogućim preuzimanjem reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali nakon nesuglasica koje su se desile na kraju od toga nije bilo ništa.

Međutim, čini se da je bh. stručnjak na korak od novog angažmana jer se pojavila informacija da ga je kontaktirao Fudbalski savez Alžira i ponudio selektorsku poziciju. Tu funkciju Vaha je već uspješno obnašao, te je vodio Alžir na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

Nakon deset godina Halilhodžić bi se mogao vratiti na mjesto selektora reprezentacije Alžira, ali jasno je da bh. trener nije bio prvi izbor.

Francuski mediji pišu da je za Alžirce prvi izbor bio Zinedine Zidane i da su se svim silama nadali da bi legendarni igrač i trener mogao da pristane.

Oglasi

Oni su Zidaneu poslali zvaničnu ponudu za preuzimanje reprezentacije Alžira, ali on je ekspresno odgovorio i odbio je tu mogućnost. No, ono što je Alžirce najviše iznenadilo jeste izgovor koji im je Zidane dao.

Poznato je da je Zidane bez posla već skoro tri godine i odbio je dosta ponuda u tom periodu čekajući da postane selektor Francuske. No, nakon što je Didier Deschamps produžio ugovor s Trikolorima očekivalo se da će se Zidane vratiti poslu, ali to se nije još uvijek desilo.

Međutim, mnogi vjeruju da je Zidane samo tražio izgovor kako da odbije Alžirce jer mu se opcija da preuzme tu selekciju uopšte nije svidjela. Čelnici FS Alžira ostali su neugodno iznenađeni kada im je Zidane "prodao priču" da ne može prihvatiti ponudu jer još uvijek čeka da vodi selekciju Francuske.

Poznato je da je Zidane porijeklom iz Alžira i nadali su se da bi to moglo da pomogne u svemu, ali ih je ovaj 51-godišnjak ekspresno odbio i uopšte nije htio da pregovara.

Oglasi

Od dolaska na klupu Francuske nema ništa u skorije vrijeme jer je Deschamps produžio ugovor do ljeta 2026. godine.

Nakon toga Alžirci su se okrenuli rezervnom rješenju i to je prema svemu sudeći Halilhodžić. Pregovori navodno idu dosta dobro i očekuje se da bh. stručnjak ubrzo bude zvanično predstavljen kao novi selektor Alžira.

Također, pored Halilhodžića ugledni L'Equipe navodi da se na listi mogućih selektora ove selekcije još navode Herve Renard, Vladimir Petković i Jorge Sampaoli ukoliko iskusni Vaha odbije ponudu.

No, s Vahom pregovori idu u dobrom smjeru i očekuje se da upravo legendarni Mostarac ponovo preuzme klupu Alžira.

Top Komentari

Culer
U šoku sam kako ih je od****o Zidane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi