Alžircima skupe ulaznice po cijeni od 3.5 KM?
Novčanica od 200 dzd

Slab interes za utakmicu

Alžircima skupe ulaznice po cijeni od 3.5 KM?

Edmir Škorić

Prijateljska utakmica Alžira i Bosne i Hercegovine ne izaziva previše interesa u Alžiru.

Naime, mali broj ljudi pojavio se na mjestima gdje se prodaju ulaznice jučer, drugog dana otkad je počela "operacija" prodaje ulaznica za utakmicu. 

 

Cijena ulaznice je tek 200 alžirskih dinara, što je opet, vjerovali ili ne, 3.5 KM. Nadaju se u Alžirskom nogometnom savezu da će tokom današnjeg dana rasprodati ulaznice,  a u prodaju je od ponedjeljka pušteno 40.000 ulaznica.

 

Kako bi se izbjegla prodaja ulaznica na crno, jedan navijač ima pravo kupiti najviše tri ulaznice. Tamošnji mediji navode da je prodaja ulaznica za ovu utakmicu protekla i protiče mirno, dok je pred kvalifikacijsku utakmicu Zelenih s Libijom bilo dosta problema i gužvi u redovima pred prodajnim mjestima.

 

Alžirci strahuju da neće biti dobra posjeta na stadionu "5. juli 1960." na 50 godišnjicu postojanja njihovog Nogometnog saveza. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Loše igre Alžira, ali i nevrijeme, razlozi su zbog slabog interesa javnosti. Njihovi navijači nisu optimistični i uglavnom misle da će im Zmajevi nanijeti poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.