Amar Beganović stisnuo zube i zaigrao, nikom ništa nije htio reći: "Ovo je pobjeda za nju"

U petak preminula njegova baka

Amar Beganović stisnuo zube i zaigrao, nikom ništa nije htio reći: "Ovo je pobjeda za nju"

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Amar Beganović jučer je igrao za Muru na gostovanju kod Tabor Sezane u meču 28. kola slovenskog prvenstva.

Bivši kapiten tuzlanske Slobode u igru je ušao u 63. minuti, a Mura je na teškom gostovanju slavila s 2:0 te nastavlja borbu za Evropu.

Nakon utakmice, 22-godišnji bh. defanzivac saznao je da mu je umrla baka, za koju je bio jako vezan. On je tu vijest saigračima i treneru saopštio tek nakon što je završena utakmica, pišu mediji u Sloveniji.

Nije želio remetiti stvari prije početka meča, sve je profesionalno podnio, a nakon duela mu je klub izrazio saučešće te je poručeno da je ovo bila pobjeda za njegovu baku.

"Danas je od 63. minute nadalje Amar Beganović pomogao crno-bijelima do važne pobjede u zahtjevnoj utakmici u Sežani. Za njega je to vjerojatno bila najteža utakmica u karijeri, jer je jučer ostao bez bake koja je odigrala važnu ulogu u njegovom životu. Svoju tužnu vijest treneru i suigračima saopštio je tek nakon završetka današnjeg susreta, jer je želio da momčad ostane sto posto fokuisirana na utakmicu. Amare, svaka čast na ovom potezu i iskreno saučešće. Ovo je pobjeda za nju", saopštio je slovenski klub na zvaničnom Facebook profilu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Unatoč tome što je i dalje izuzetno mlad, stigao je Beganović upisati 101 nastup u Premijer ligi BiH u dresu Slobode, te je bio kapiten sa samo 19 godina.

Iz FK Sloboda su mu izuzetno zahvalni za sve što je uradio i rado je viđen gost na Tušnju, u svojoj rodnoj Tuzli, te je jedan od onih čija karijera nema nijdednu mrlju. 

Promo

Top Komentari

crnoicrveno
Nakon utakmice, 22-godišnji bh. defanzivac saznao je da mu je umrla baka On je tu vijest saigračima i treneru saopštio tek nakon što je završena utakmica Ne znam kako je mogao saopstiti prije utakmice koji debili od novinara i nije baka nego NENA. Neka joj je rahmet dusi
5 0
Rigel
Kakva bolan baka, nana medjede.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi