Mura predstavila Beganovića: "Sve se dogodilo vrlo brzo"

Iz Tuzle u Sloveniju

Mura predstavila Beganovića: "Sve se dogodilo vrlo brzo" · Zvanično

E. Škorić

Bivši mladi bh. reprezentativac Amar Beganović četvrto je pojačanje Mure.

Slovenski prvak je večeras potvrdio zvanično dolazak desnog beka koji je prethodno nekoliko sezona nosio dres tuzlanske Slobode.

Unatoč tome što je i dalje mlad, stigao je upisati 101 meč u Premijer ligi BiH u dresu Slobode, te je bio kapiten s 19 godina.

On je odlučio da napravi korak u karijeri, te je oprostio određena dugovanja Slobodi, a isto tako, Tuzlacima će na račun leći određeni dio sredstava na ime obeštećenja.

Amar Beganović je za zvaničnu stranicu Mure rekao:

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Moram reći da sam presretan što sam postao novi član Mure. Puno sam se raspitivao o Muri, provjerio povijest i znam u kakav klub dolazim. Sada je najvažnije brzo se pridružiti timu i pomoći momčadi da ostvari ciljeve koje smo si postavili ove sezone".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mura je prošle sezone senzacionalno osvojila titulu u Sloveniji, a nedavno je šokirala Tottenham u meču UEFA Konferencijske lige. U ovom timu igraju još neki bh. igrači poput Azura Mahmića i Nardina Mulahusejnovića.

Top Komentari

realista1982
Sretno Bega...
8 0
pjanke.sa
Bravo mali. Sretno. I ja sam mislio da ce ga prepoznat Sarajevo ali steta. Bolje mu je u Sloveniji.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi