Mulahusejnović i društvo srušili Tottenham: Ispisali smo historiju, oni su bili utučeni, šokirani...

Mura nadigrala engleski tim i priredila senzaciju

Mulahusejnović i društvo srušili Tottenham: Ispisali smo historiju, oni su bili utučeni, šokirani... · Intervju

S. Mlaćo
Kao bomba je svijetu nogometa sinoć odjeknuo rezultat sa susreta UEFA Konferencijske lige između slovenske Mure i engleskog Tottenham Hotspura. Mura je slavila u posljednjim sekundama 2:1 i priredila veliku senzaciju, a napad slovenskog tima predvodio je sjajni bh. napadač Nardin Mulahusejnović.

Mulahusejnović je dan nakon utakmice govorio za SportSport.ba, istakvši da je presretan kao i cijela ekipa, ali da puno vremena za slavlje nema.

Poslije regeneracije, odnosno jutarnjeg treninga javio se, kako smo to i dogovorili sinoć poslije utakmice.

“Velika pobjeda. Sretni smo, ne znam šta da kažem više, koju riječ da upotrebim nakon svega ovoga. Ispisali smo historiju slovenskog nogometa, ponosni smo na sebe. Ipak, nemamo vremena za odmor, već u nedjelju ide nova utakmica. U nogometu je tako, nemate puno vremena da slavite ili žalite. Odmah se morate okrenuti novim obavezama, novim izazovima“, prve su riječi bh. napadača.

📝| 𝐂̌𝐀𝐑𝐍𝐎-𝐁𝐄𝐉𝐋𝐈𝐇 𝐗𝐈 ⚫️⚪️ #čarnobejli #mismomura #UECL

Posted by NŠ Mura on Thursday, November 25, 2021

Upravo Mulahusejnović je u slovenskim medijima prije meča najavio da će on i saigrači dati maksimum, te da se nada iznenađenju. Na kraju se to i desilo.

Oglasi

“Da, jesam. Dobro ste to vidjeli. Bilo je teško, ali mi smo pokazali da u nogometu nema favorita. Naravno da su oni bili favoriti na papiru, svi su najavljivali njihovu golijadu, ali mi smo imali djelić nade i vjere da možemo odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat. Na kraju nas je to odvelo do velike pobjede“.

Mura je do pobjede došla u posljednjim sekundama, sudijskoj nadoknadi, iako je poznato da 'velike' momčadi upravo pred kraj slome 'žilave' rivale.

“To je najbolji pokazatelj da smo vjerovali u sebe. Igrali smo do kraja, nismo se predavali, imali smo nadu da možemo ostvariti dobar rezultat i vodili smo se time cijeli meč. Naravno, znali smo ko je sa druge strane, ali morate uvijek vjerovali u sebe. Utakmica je bila odlična, svi smo bili na nivou, sve ijedan momak koji je dobio šansu bio je sjajan“.

Za veliki uspjeh naravno dolaze i premije.

“Biće sigurno. Mi evo danas imamo već trening, ali naravno da će iz kluba odraditi posao po tom pitanju. Ja ću opet reći da je naša najveća nagrada da smo uspjeli savladati jednog takvog protivnika“.

Oglasi

Englezi su nakon meča bili u čudu, kao i cijela sportska javnost u toj zemlji. Tottenham je pokleknuo kod jednog 'malog' kluba.

“Bili su šokirani. Kada smo se pozdravljali na kraju meča, vidjelo se to među igračima i ostalim osobljem kluba. Utučeni su bili, nisu vjerovali da se ovo sve desilo njima. Ovo je za njih veliki poraz, možda i najveća sramota u historiji, jer su bili uvjereni u pobjedu. Ipak, pokazalo se još jednom šta je zapravo nogomet i da trebate uvijek da vjerujete u sebe“.

Nema vremena za odmor, iako je cijelu noć, ali i danas dobijao čestitke. 

“Takav je tempo, evo trening je bio. Ipak, ne žalim se, to je baš lijepo, pogotovo kada ti se događaju ovako lijepe stvari, dodatno ste motivisani. Okrećemo se narednoj utakmici, želimo ponoviti dobru igru i slaviti nove bodove“.

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=326670219281141&set=a.158560036092161[/facebook]

Oglasi

Slovenski mediji, ali svi u regionu, te šire, pišu o nevjerovatnoj pobjedi Mure.

“Svako ko prati nogomet u cijelom svijetu zna za naš rezultat sinoć. Odjeknulo je ovo baš jako, svi pišu o tome, analiziraju i slično. Sretan sam što sam dio historije, dio tima koji je ispisao historiju slovenskog nogometa“.

U Muru je došao iz Kopera gdje je briljirao. Za Muru je postigao ove sezone dva pogotka, te dodao jednu asistenciju. Ambiciozan je i svjestan svojih kvaliteta, te uvijek želi bolje. Kao pravi profesionalac ekipu stavlja na prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

“Zadovoljan sam, bitno je da pobjeđujemo. Najbitnije je da ekipi ide, to mora biti na prvom mjestu. Naravno, kao napadač željan sam golova, ali to će doći. Bitno je da radiš za ekipu, da ekipa pobjeđuje“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba napadač slovenske Mure Nardin Mulahusejnović (23), nekadašnji napadač mostarskog Zrinjskog, GOŠK-a, Bratstva iz Gračanice...

Mura je trenutno petoplasirana momčad u Prvoj ligi Slovenije, dok je u Konferencijskoj ligi sinoć upisala prvu pobjedu u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti