Amar Begić nakon pola godine čekanja pronašao novi klub i to van granica BiH

Seli u Gruziju

Amar Begić nakon pola godine čekanja pronašao novi klub i to van granica BiH · Zvanično

E. Čaušević

Amar Begić je krajem prošle godine napustio je banjalučki Borac, a nakon nekoliko mjeseci pauze uspio je pronaći novi angažman i to van granica Bosne i Hercegovine.

Begića pamtimo po sjajnim igrama u dresu Mladosti iz Kaknja u kojoj je ponikao, a potom je na ljeto 2021. godine odlučio karijeru nastaviti u Borcu.

U banjalučkom klubu imao je status prvotimca, a potom je neočekivano krajem novembra prošle godine januara raskinuo saradnju s Borcem.

Begić i Borac su tada postigli sporazumni raskid saradnje, a iako se špekulisalo da će brzo pronaći novi klub na kraju se to nije desilo.

Ovaj 22-godišnjak bio je početkom godine na probnom radu u njemačkom Karlsruheru, ali na kraju nije potpisao ugovor.

No, nakon više od pola godine čekanja nekadašnji veznjak Mladosti i Borca uspio je da pronađe novi klub i to van granica naše zemlje.

Oglasi

Kako je potvrđeno za SportSport.ba Begić će svoju karijeru nastaviti u dresu FC Telavi iz Gruzije.

Begić je danas potpisao ugovor s gruzijskim klubom, te će u nastavku sezone nositi dres Telavija.

Sezona u Gruziji počela je krajem februara i trenutno je u punom jeku. Telavi se nakon 18 odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa 11 bodova.

Očekuje se da će Begić ubrzo da debituje u dresu novog kluba, te se očekuje da pomogne ovoj ekipi da pobjegne sa začelja tabele i do kraja sezone izbori opstanak u društvu najboljih.

Begić je u 12 navrata nosio i dres mlade reprezentacije, a bio je i u A reprezentaciji u prijateljskom meču protiv SAD-a kada je proveo na terenu 40 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi