Amar Begić na probnom radu, da li će potpisati?
Begić u duelu protiv Željezničara

Uskoro pada odluka

Amar Begić na probnom radu, da li će potpisati?

S. Mlaćo
Sada već bivši član FK Borac Amar Begić pristupio je njemačkom drugoligašu Karlsruheru. Objavljeno je to i na zvaničnoj stranici tog kluba i prema istim informacijama Begić će do kraja sedmice trenirati sa ovim klub.

Vrlo vjerovatno je da se radi o probnom radu i Begić će pokušati zadovoljiti ukuse stručnog štaba ovog kluba.  Nastupio je i u prijateljskoj utakmici protiv Wurzburger Kickersa (4:1), te će treneri uskoro dati svoj sud.

Begić se ove zime razišao sa FK Borac i krenuo u nove izazove. Jasno je istakao da mu je prioritet inostranstvo, a povezuje se i dalje i sa klubovima iz Premijer lige naše zemlje.

Između ostalih, na meti je FK Sloboda, no sve je pod znakom pitanja. Ukoliko se vrati ubrzo iz Njemačke, Begić neće imati puno opcija, s obzirom da se bliži nastavak sezone u gotovo svim ligama.

Trainingsgast: Amar Begic trainiert bis Donnerstag bei uns mit. ⚽ 💙-lich willkommen, Amar! Mehr Infos. ➡️ ksc.de/kompakt #KSCmeineHeimat

Posted by Karlsruher SC on Monday, January 30, 2023

“Vrijeme je da idem dalje, vrijeme je za neke nove izazove. Mislim da je vrijeme za prije svega insotrani angažman. Hvala klubu i navijačima na svemu što smo prošli zajedno u proteklom periodu“, kazao je Begić za SportSport.ba po odlasku iz Borca.

Oglasi

On je u Borac stigao iz FK Mladost Doboj Kakanj 2021. godine i postao je i mladi reprezentantivac naše zemlje.

U prvom dijelu sezone upisao je 12 nastupa u Premijer ligi, te dva u Evropi i jedan u Kupu BiH.

Zanimljivo da je sa Karlsruherom nedavno trenirao i mladi član Slobode Eldar Mehmedović. Mehmedović se nije dugo zadržao i vratio se u Slobodu s kojom se nalazi na pripremama u Medulinu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Trener u stručnom štabu Karlsruhera je nekadašnji bh. reprezentativac Zlatan Bajramović, koji je bio ljubimac naših navijača.

Ovaj klub se trenutno takmiči u drugoj ligi Njemačke, tačnije popularnoj Cvajti i zauzima tek 15. mjesto te ga očekuje grčevita borba za opstanak u ligi.

Top Komentari

realista1982
Gura Sabrina u ovaj Karlsruhe...
2 1
Krivaja Zavidovići
Odličan je igrač, vjerujem da će potpisati...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi