Lista želja Slobode: Ako im sve pođe za rukom, ostanak u ligi ne bi trebao biti upitan
Foto: E. Dindić

Šef struke rekao svoje želje

Lista želja Slobode: Ako im sve pođe za rukom, ostanak u ligi ne bi trebao biti upitan · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Sloboda na proljeće će voditi borbu za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Preko zime očekuju se promjene u igračkom kadru, a šef struke Adnan Jahić dostavio je svoje želje.

Još jedna turbulentna polusezona je iza FK Sloboda koji se nakon 19 odigranih utakmica nalazi na 11. mjestu Premijer lige BiH sa 19 bodova, dva manje od Leotara koji je prvi iznad crte.

Premijer liga je na pauzi do februara 2023. godine, a do tada će u mnogim klubovima, pa tako i u Slobodi, biti dosta igračkih promjena.

Kako neslužbeno saznajemo, šef stručnog štaba Adnan Jahić čelnicima kluba je dostavio spisak svojih želja.

Ukoliko sve njih čelnici Slobode uspiju da ispune, gledajući prema imenima i renomeu igrača koji su na spisku, ostanak u ligi ne bi smio biti upitan.

Prvi prioritet Slobode jeste produžetak posudbe slovenačnog veznjaka Adama Vošnjaka. On je bio na posudbi iz Kopera u prvom dijelu sezone.

Oglasi

Vošnjak je u dresu Slobode nastupio 17 puta i upisao jednu asistenciju, a vidjet ćemo da li ćemo ga i dalje gledati u Premijer ligi ili će se vratiti u Koper.

Neslužbeno, želja Slobode je i Amar Begić, bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s FK Borac.

Tu je i Mehmed Ćosić koji se razišao s FK Velež. Ćosić je i dijete Slobode iz koje je 2016. godine otišao u Radnički iz Lukavca, a u januaru 2017. u Velež iz kojeg bi se sada mogao vratiti na Tušanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još jedan igrač koji se razišao s Veležom, a koji je želja Slobode jeste veznjak Samir Radovac.

Dijete je Sarajeva, igrao je još za Olimpik, PAS Gianninu (Grčka) i Velež u koji je stigao u januaru 2020. godine. Također je bivši mladi reprezentativac BiH. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi