Žele nam ukrasti velikog talenta: "Još uvijek nije kasno"

Dedić na meti Austrijanaca?

Žele nam ukrasti velikog talenta: "Još uvijek nije kasno"

E. Škorić

Amar Dedić je iz Salzburga ljetos prešao u Wolsberger na posudbu i igra sjajno.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je igrao na čak tri pozicije i ima najviš eminuta u ovoj godini. Dedić je igrao na poziciji desnog beka, po potrebi na stoperu, čak i lijevo u posljednje vrijeme.

Sve u svemu, polivalentan igrač s velikom perspektivom, ali kao takav često se pojavljuje u austrijskim medijima, a tamošnji "Kleine Zeitung" poziva Austrijski nogometni savez (ÖFB) da obrati pažnju.

"Naš savez ne bi trebao da otpiše bosanskohercegovačkog U21 reprezentativca, još uvijek nije kasno da zaigra za Austriju", piše spomenuti austrijski medij.

Dedić je hvaljen zbog svoje velike borbenosti, sjajne kontrole lopte, pregleda, zbog igre u duelima, a uz sve to ima izuzetno snažan i precizan udarac.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CNC7U5_nePX/[/instagram]

"Različite pozicije mi ne predstavljaju problem, svugdje se osjećam dobro", poručuje Dedić, igrač lidera Salzburga koji trenutno nastupa za drugoplasirani Wolfsberger.

Ovaj 19-godišnji bh. nogometaš ima šest nastupa i jedan gol za U21 reprezentaciju BiH, a ima ukupno 20 nastupa za mlađe selekcije, od U16 do U19. U austrijskoj Bundesligi je nastupio 17 puta i postigao je dva gola, dok je jedan gol dao na tri meča u Kupu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Sve u svemu, igrač koji bi mogao da ima veliku karijeru i koji bi svakako bio od velike koristi Zmajevima, pa nam najmanje treba da s Austrijanci umiješaju i da pokušaju da ukradu velikog talenta.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CCveitanz1e/[/instagram]

Top Komentari

King_Kenny
...lik rodjen u Austriji,naucio igrati fudbal tamo,zivi tamo i oni nama kradu igraca,a ne mi njima?...a zalimo se kada Hrvatska uzme nekog igraca iz BiH...
10 5
Lewa_9
kako ukrasti kada BiH tacno nije ni 1% ulogu odigrala u njegovom igrackom razvoju?
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi