Prvijenac Dedića u dresu Salzburga bacio komentatore u delirijum

Sjajan gol reprezentativca Bosne i Hercegovine

Prvijenac Dedića u dresu Salzburga bacio komentatore u delirijum

Esmer Oštraković

Nogometaši Salzburga sinoć su ostvarili pobjedu na gostovanju kod Admire Wacker u okviru kupa.

Gosti su razbili svog protivnika, te su slavili pobjedu od čak 1:6, a u listu strijelaca upisao se i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amar Dedić.

Dedić je za kratko vrijeme svojim sjajnim partijama u dresu Bosne i Hercegovine osvojio srca naših navijača, te je postao neko koga navijali vole pratiti kako igra u svom klubu.

Jučer je tako Dedić odigrao 70. minuta za svoj Salzburg u kupu, a igrao je naravno na poziciji desnog beka koja mu najviše i odgovara.

U 65. minuti utakmice Dedić se upisao u listu strijelaca, a bio je to njegov prvijenac u dresu Leipziga, te će to biti gol koji će pamtiti jako, jako dugo.

Uzeo je loptu Dedić na desnoj strani, povuka u sredinu, a onda sa nekih dvadesetak metara majstorski lijevom nogom matirao golmana domaće ekipe.

Ostalih pet golova za Salzburg na jučerašnjoj utakmici postigli su Wober, Pavlović, Šeško, Adamu i Šimić dok je jedini strijelac za domaće bio Zwierschitz.

U dosadašnjem dijelu sezone Amar Dedić je upisao petnaest nastupa za Salzburg, a osim gola koji je postigao sinoć upisao je jednu asistenciju.

Već za dva dana Salzburg igra novu utakmicu, ovaj put ligašku i na svom terenu, a protivnik je ekipa Sturma iz Graza.

Tri dana nakon toga slijedi im utakmica u Ligi prvaka gdje se bore za prolaz u naredni fazu takmičenja, a na svom terenu će dočekati Chelsea.

Top Komentari

MaDaj
“ bio je to njegov prvijenac u dresu Leipziga,” malom svaka čast a vas neka je sramota po 1000-ti put
2 0
Zoilomas
DEDIĆ GIGANT GAZIJA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti