U komšiluku tvrde: Čudo iz Bugojna će naslijediti Luku Modrića

Oduševio ih partijom protiv Dinama

U komšiluku tvrde: Čudo iz Bugojna će naslijediti Luku Modrića

S. Mlaćo
Dinamo je protiv Red Bull Salzburga u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka remizirao (1:1) i tako pokazao svoje kvalitete.

Salzburg je poveo, Dinamo se uspio vratiti, te krenuo po sva tri boda, ali nije imao snage za nešto više.

Sjajnu partiju u redovima Salzburga pružio je Luka Sučić, kojeg mediji u komšiluku nazivaju nasljednikom Luke Modrića.

I zaista je Sučić pravi nogometni dijamant kojem svi predviđaju blistavu budućnost. Njegovi roditelji su iz Bugojna, početkom rata su otišli u Austriju, a Luka je zaigrao za niželigaške klubove u toj zemlji.

Nakon toga je stigao poziv u akademiju Red Bulla gdje su ga brzo prepoznali kao velikog talenta. Već je debitovao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, iako ga naravno najviše koristi selektor mlade reprezentacije te zemlje Igor Bišćan.

“Sučićevi roditelji Željko i Branislava su zbog rata otišli iz Bugojna u austrijski Linz. Tamo su 2002. godine dobili Luku, koji je odmalena zavolio nogomet. Igrao je za Alkoven i Edelweiß, a već je u najranijoj dobi završio u bilježnicama svih lokalnih, regionalnih, a onda i nacionalnih skauta.

Oglasi

To mu je priskrbilo poziv u obližnji Salzburg i Red Bullovu akademiju, jednu od najimpresivnijih na svijetu, čija se seniorska momčad istaknula u posljednjih nekoliko godina kao najveća tvornica vrhunskih igrača. Između ostalih, tamo su igrali Karim Adeyemi, Naby Keita, Erling Haaland, Dayot Upamecano i Sadio Mane.

Red Bull je kontaktirao Sučićeve roditelje već kad mu je bilo 12 godina, a uskoro se taj prelazak i realizirao. Sučić je još u juniorskom uzrastu gurnut u vatru, kada je igrao za Liefering, Red Bullovu razvojnu momčad u drugoj austrijskoj ligi“, piše Index.hr.

Hrvatski mediji vjeruju da će Sučić dobiti poziv i za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a idu čak i do toga da ga nazivaju nasljednikom Luke Modrića.

"U tom pogledu Hrvatska trenutno u sredini nema mnogo boljih opcija za zamjenu Kovačića ili Modrića, a možda i nema nijednu. Navikao je igrati u sistemu visokog ritma i ima odgovarajuću radnu etiku u obrani, ali i jak je na lopti i može puno dati na poziciji osmice ili desetke.

Modrić je nedavno rekao da će vjerojatno igrati i iduće Europsko prvenstvo. Međutim, sve češće ga se mora odmarati i logično je da se i u reprezentaciji planira par koraka unaprijed kako ju ne bi zatekao na krivoj nozi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zastrašujuća je pomisao na njegov odlazak i on će se sigurno osjetiti na igri, ali Luka Sučić je najbolji mogući nasljednik i argument za svjetlu budućnost reprezentacije kada se oprosti najbolji igrač u njenoj povijesti“, prenosi Index.hr.

Sučiću je tek 20 godina, a prema transfemarktu njegova vrijednost je 20 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
OBE NOGE POLOMIO AKOBOGDA! I ON I SVE UJKE I CETALJI IZ BiH KOJI IGRAJU ZA AGRESORE I KOJI SEBE NAZIVAJU SERVIMA I KURVVOATIMA!!!!
5 3
Klicko
Pa kako će igrat za rvate ako je rođen u Bugojnu?Ne kontam,ovome se treba stati u kraj
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi