Usamljeni Amar Dedić digao je ruku, dobio loptu, pa izveo pravo malo čudo!

Sjajan pogodak bh. reprezentativca

Usamljeni Amar Dedić digao je ruku, dobio loptu, pa izveo pravo malo čudo!

E. Ganibegović

Amar Dedić danas je postigao novi pogodak za Red Bull Salzburg. Bh. reprezentativac postigao je prelijep pogodak nakon što je ostao nemarkiran na desnoj strani. 

Salzburg u okviru 12. kola austrijske Bundeslige dočekuje Altach i na pragu je pobjede s obzirom na to da u 60. minuti vodi s 3:0.

Prvi pogodak vidjeli smo u 44. minuti, a djelo je sjajnog bh. desnog beka, Amara Dedića.

Ostao je sam na desnoj strani, lopta je bila na suprotnoj, a on je digao ruku i utrčavajući u kazneni prostor tražio loptu.

Gloukh ga je uočio, ubacio, a Amar Dedić izvodi pravo malo čudo. Iako visok "samo" 180 cm odmah je iz prve šutirao glavom u maniru rasnih strijelaca i doveo svoj tim u vodstvo. Pogledajte.

Oglasi

Kjaergaard je u 46. minuti povisio na 2:0, da bi Konate u 59. zabio za 3:0 koliko i sada stoji na semaforu.

Za Amara Dedića ovo je već treći gol u Bundesligi ove sezone, a ima isto toliko asistencija. Dodao je i dva pogotka u OFB-Cupu.

Zaista je 21-godišnji Dedić pravo blago Bosne i Hercegovine. Godinama smo muku mučili na desnom beku od penzionisanja Mensura Mujdže, a s njim nam je to sada možda i najjača pozicija u timu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ima sve ono što treba da krasi modernog beka - brzinu, okretnost, dribling, centaršut, šut, a sada smo vidjeli da sjajno igra i glavom.

Nema sumnje da je pred njim velika karijera. Dovoljno je već pokazao u Austriji gdje je sa samo 21 godinom kapiten Salzburga i samo je pitanje vremena kada ćemo ga gledati u nekom od najvećih evropskih klubova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi