Jasna poruka Miloševića pred Lihtenštajn: Mart je najbitniji!

Press konferencija uoči sutrašnje utakmice

Jasna poruka Miloševića pred Lihtenštajn: Mart je najbitniji!

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnik našim reprezentativcima je Lihtenštajn, a utakmicu igramo u gostima.

Dan pred ovu utakmicu održana je press konferencija u Vaduzu na kojoj su govorili Savo Milošević i Amar Dedić.

Dedić je najavio pobjedu protiv sutrašnjeg protivnika.

"Kako sam uspio da vidim ni mojim saigračima nije teško. Promjenili smo tri selektora, ali pokušavamo dati sve od sebe na terenu. Nadam se da će nam sutra sve krenuti na bolje", rekao je Dedić.

Oglasi

Svjestan je defanzivac naše reprezentacije da je teško igrati protiv Lihtenštajna jer se konstantno brane.

"Oni se bore, to smo vidjeli u Zenici. Nije lako igrati protiv takvih ekipa. Oni čekaju šanse iz prekida i kontranapada. Moramo odigrati maksimalno i dati sve od sebe od početka do kraja", rekao je Dedić.

Selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević istakao je da je zadovoljan reakcijom reprezentativaca naše zemlje.

"Zadovoljan sam njihovom reakcijom, momci su fenomenalni i profesionalni. Mali period smo imali kako bi im objasnio neke stvari. Nismo donijeli ništa novo što bi za njih bilo strano.

To je sport, moramo da se borimo. Sutra počinje novi ciklus, ja sam tu i cijeli stručni štab je tu. Nemam strah jer momci žele da poprave utisak. Moramo dati sve od sebe da budemo najbolji što možemo do marta. Mart je najbitniji", rekao je Milošević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Istakao je selektor naše reprezentacije da očekuje bolju reprezentaciju Lihtenštajna u odnosu na duel u Zenici.

"Vjerujem da će biti bolji, svaka ekipa igra bolje kod kuće. Moramo da olakšamo utakmicu što je više moguće", rekao je između ostalog Milošević.

Top Komentari

koraj
Koga zanima sta ovaj agresorski klimac glavom ima za reci? Cetnik je cetnik...
2 3
user1687016614
Prvi naredni koji uspije da zavede red i uvede stroga pravila ponašanja će ostvariti uspjeh…Reprezentacija trenutno je prilika za odmor boljima i pokušaj prodaje anonimnijim tako da je sve ovo ispod svakog prosjeka i vrijedja svakog iskrenog navijača državnog nam tima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi