Sve je oduševio igrama za BiH, a sada dobio dva velika priznanja u svom klubu
Foto: T. Hebib

Dedić zalog za budućnost

Sve je oduševio igrama za BiH, a sada dobio dva velika priznanja u svom klubu

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine koncem septembra okončala je nastup u B diviziji Lige nacija.

Pobjeda protiv Crne Gore (1:0) u petom kolu obezbijedila nam je prvo mjesto u grupi 3, pa meč protiv Rumunije u posljednjem kolu (4:1) nije imao neki rezultatski značaj. 

Pored Ermedina Demirovića, jedini igrač koji je odigrao svih 180 minuta u ovom dvomeču je desni bek Salzburga Amar Dedić i oduševio je apsolutno sve svojim igrama.

Dva dobra nastupa krunisao je i asistencijom u Bukureštu za jedini gol naše reprezentacije koji je postigao Edin Džeko. Njegov centaršut za Dijamanta definitivno je podsjetio na posljednjeg prvoklasnog desnog beka kojeg je naša selekcija imala, a u pitanju je naravno Mensur Mujdža.

Po povratku u svoj Salzburg, Amar Dedić nominovan je za igrača mjeseca u tom klubu, a na kraju je slavio nevjerovatnim rezultatom.

Naš Zmaj imao je čak 9.000 glasova odnosno 72%, a iza sebe je ostavio saigrače Noaha Okafora, Strahinju Pavlovića i Nicolasa Capalda.

Također, Dedić je jučer odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu i to u remiju svog Salzburga protiv LASK-a 1:1 u austrijskoj Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Derbi desetog kola završen je bez pobjednika (1:1). LASK je stigao u vodstvo preko Ljubičića u 78. minuti, da bi Solet izjednačio duboko u sudijskoj nadoknadi.

Naš reprezentativac je proglašen igračem utakmice te je tako nakon sjajnog septembra započeo, nadamo se, još bolji oktobar. 

Top Komentari

Mowzilla
Aferim ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti