Amar Dedić se vratio na teren, pa objavom na Instagramu oduševio navijače

Desni bek Salzburga

Amar Dedić se vratio na teren, pa objavom na Instagramu oduševio navijače

Eldar Ganibegović

Sjajni bh. desni bek, Amar Dedić, vratio se na teren nakon povrede koju je imao i spreman čeka narednu sezonu.

Dana 21. marta 2024. godine Bosna i Hercegovina je igrala polufinalnu utakmicu baraža za EURO protiv Ukrajine i poražena je s 2:1.

Sjajnu rolu na ovoj utakmici odigrao je Amar Dedić koji je namjestio i vodeći pogodak Bosne i Hercegovine na toj utakmici.

No, na toj utakmici se i povrijedio, a u mix zoni smo ga vidjeli kako je klecajući napustio stadion.

Uslijedila je tada pauza za njega, te je propustio tri utakmice u nizu za svoj Salzburg.

Igrao je zatim pola sata 12. aprila u porazu od LASK-a i obnovio povredu, zbog koje je izbivao s terena do kraja sezone.

Oglasi

Propustio je preostalih šest utakmica u Bundesligi Austrije, a u njegovom odsustvu Salzburg je ispustio i titulu koju je osvojio Sturm za koji igra Jusuf Gazibegović.

Također, nije mogao igrati ni na prijateljskim utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine u Engleskoj i Italiji. 

Jučer je u prijateljskoj utakmici Salrbug slavio s 3:0 protiv njemačkog Unterhachinga, a Amar Dedić se vratio na teren i igrao je prvo poluvrijeme.

Nakon utakmice objavom na Instagramu oduševio je navijače koji se raduju njegovom povratku. Napisao je: "Nazad na naporad rad!"

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ostaje da vidimo da li će ovog ljeta napraviti transfer. Spominjali su se odlasci u Italiju ili Njemačku, pa ćemo vidjeti da li će od toga nešto biti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti