Amar Dedić se povrijedio protiv Ukrajine - Poznato koliko mora pauzirati bh. dragulj
Amar Dedić dobro prošao.

Sjajni desni bek

Amar Dedić se povrijedio protiv Ukrajine - Poznato koliko mora pauzirati bh. dragulj

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Amar Dedić se povrijedio na utakmici protiv Ukrajine, a sada je poznato i koliko će morati da odsustvuje s terena.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je 21. marta u Zenici u polufinalu baraža za EURO ugostila Ukrajinu i izgubila je 2:1.

Desni bek Salzburga, Amar Dedić, očekivano je zauzeo svoje mjesto u početnih 11 naše reprezentacije i nije razočarao.

Bio je jedan od naših najboljih igrača na terenu, namjestio je i gol koji smo postigli, ali utakmicu nije mogao završiti.

Naime, od 20. minute je igrao povrijeđen i izdržao je do skoro 70. minute. Čak je na poluvremenu trebao ostati u svlačionici, ali je stisnuo zube i igrao i u nastavku.

To sve ga, na sreću, nije mnogo koštalo. Nakon odrađenih pretraga, utvrđeno je da će bh. dragulj s terena odsustvovati oko dvije sedmice.

Oglasi

Salzburgu sada slijede dva derbija protiv Sturma, jedan u ligi i jedan u kupi, a onda dueli s bečkim Rapidom i LASK-om u ligi.

Amar Dedić bi se na teren mogao vratiti 12. aprila u Linzu protiv LASK-a, no realnije ga je možda očekivati devet dana kasnije na domaćem terenu protiv Austrije iz Klagenfurta.

U mix zoni nakon utakmice protiv Ukrajine bili smo svjedoci kako je jedva i klecajući napustio stadion.

Nadamo se da će se Amar Dedić što prije i uspješnije oporaviti, te da će i u nastavku sezone nastaviti sa sjajnim igrama koje će mu u konačnici donijeti i veliki transfer na ljeto.

Za njegove usluge interesuju se najveći evropski klubovi, a samo je pitanje u kojem od njih će završiti vjerovatno i budući kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Top Komentari

Drakula
Da sam Salzburg zabranio bi igracu da igra za repku. Placa te klub a ne repka i ti ga povrijedjenog vratis.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi