Emotivna objava Amara Dedića govori koliko mu je i danas teško
I sinoć je pružio kvalitetnu partiju

Ponovo je osvojio srca navijača

Emotivna objava Amara Dedića govori koliko mu je i danas teško

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Sjajnu partiju u porazu naše reprezentacije od Ukrajine pružio je Amar Dedić. Dedić je učestvovao kod vodstva naše reprezentacije, a pogodak je na kraju pripisan kao autogol jednog protivničkog igrača.

Dedić je dobio ovacije sa tribine, no zbog povrede je morao ranije napustiti teren. Osjetilo se to u našoj igri, pali smo i na kraju su nas Ukrajinci šokirali.

Dedić je nakon prespavane noći oglasio se na Instagramu. I dalje mu je veoma teško, ističe da je san bio jako blizu.

"Iskreno, pokušavam se nekako sabrati i naći riječi za ono sinoć...
Nakon svega sto je se izdešavalo u zadnjih par mjeseci, od razočarenja i bolnih momenata, ova ekipa je se sastala sa jednim ciljem, da obraduje svu naciju i sav naš narod sirom svijeta.

Bili smo jako blizu da ostvarimo san.
Realno, zaslužila je ova nacija to, a pogotovo ekipa koja je pokazala sinoć kako se bori i igra srcem za svoju domovinu", naveo je Dedić, te dodao.

Oglasi

"Za kraj...

Nikada nesmijemo gubiti nadu...
Trebamo vašu podrsku!!!
Čvrsto vjerujem i siguran sam, da će ova ekipa u budućnosti borit se do zadnjeg da ostvari veliki uspjeh za našu zemlju", dodao je Dedić.

Dobio je brojne pozitivne komentara od pratilaca na društvenim mrežama, a pojedini su ipak uputili loše riječi njegovim saigračima.

"Iskreno, prirastao si mi srcu, kao da si moj mlađi brat. Ti i još par momaka ste mi vratili vjeru u reprezentaciju. Nema se šta o vama reći, dajete sve od sebe i samo tako nastavite. Allah vam dao svako dobro i glavu gore. Samo što dalje budu od ovih naših "Bošnjaka" u savezu. Brz oporavk i glavu gore brateeeee!", jedan je od komentara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dedić ima tek 21. godinu, a sjajne partije pruža u austrijskom Salzburgu. Vrijednost mu je 20 miliona eura i već ovog ljeta će prema svemu sudeći napraviti transfer u neki od klubova Lige petice.

Za reprezentaciju naše zemlje do sada je upisao 13 nastupa uz jedan pogodak. Ranije je nastupao i za omladinske selekcije naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi