Dan pred okupljanje Savo Milošević ima razloga za osmijeh zbog vijesti iz Austrije
Savo Milošević sutra u Sarajevu okuplja A reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Dedić i Gazibegović asistirali

Dan pred okupljanje Savo Milošević ima razloga za osmijeh zbog vijesti iz Austrije

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Sutra će se na Ilidži okupiti A reprezentacija Bosne i Hercegovine. Selektor Savo Milošević definitivno ima razloga za zadovoljstvo zbog onoga što je danas mogao vidjeti u Austriji.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiti će se sutra na Ilidži uoči utakmica baraža za EURO protiv Ukrajine i Izraela/Islanda.

Većina reprezentativaca u glavni grad naše zemlje doći će u dobroj formi i nakon dobrih nastupa u svojim klubovima o čemu je u intervjuu za SportSport govorio i sam selektor Savo Milošević:

"Dosta je dobra situacija, ne samo zadnjih dana nego i zadnjih mjeseci. Većina naših igrača ista dosta dobro u klubovima. Situacija je dosta dobra, samo da dođu svi zdravi."

Danas je nastavljano u sjajnom ritmu. Barem ako govorimo o dva sjajna bh. fudbalera koji igraju u Austriji, Jusufu Gazibegoviću i Amaru Dediću.

Oglasi

Asistencije Dedića i Gazibegovića

Sturm je danas u 23. kolu austrijske Bundeslige slavio u Klagenfurtu kod Austrije rezultatom 0:4.

Već nakon prvih 45 minuta je sve bilo riješeno. Vodio je 3:0 Sturm preko Bieretha (2) i Horvata, da bi u 39. minuti konačan rezultat postavio Boving, a asistirao mu je Gazibegović.

Inače, nakon utakmice protiv Lillea u kojoj je igrao kao lijevi bek, danas se Gazibegović vratio na desnu stranu i igrao je do 81. minute kada je umjesto njega ušao Johnston.

Uvjerljivu pobjedu slavio je i Salzburg. Nastradao je Hartberg rezultatom 5:1.

Bowat je kod gostiju dobio crveni karton već i 20. minuti i ostavio svoj tim na cjedilu, što je Salzburg znalački iskoristio.

Spomenimo da je kod pobjedničkog tima s klupe ušao Amar Dedić, a u 84. minuti je asistirao Gloukhu za 4:1, te će sutra i on doći u sjajnom raspoloženju.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Podsjetimo, 21. marta na Bilinom polju dočekujemo Ukrajinu, a pet dana kasnije ćemo na Grbavici ugostiti Izrael ili Island, u zavisnosti od rezultata mečeva polufinala. 

Top Komentari

Labile
Dedić nije odigrao 90 minuta već je ušao sa klupe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi