BiH je dobila novog junaka: Tek mu je 20, ali govori kao da je prošao sve u fudbalu

Dedić je sve oduševio

BiH je dobila novog junaka: Tek mu je 20, ali govori kao da je prošao sve u fudbalu

A. Čaušević

Amar Dedić je uz Radeta Krunića aspolutni junak pobjede nad Islandom za savršena start kvalifikacija. Odlični bek RB Salzburga je zabio jedan gol u trijumfu 3:0 te je bio nezaustavljiv po desnoj strani.

Generalni dojam je da je Dedić odigrao možda i partiju karijere. Ovaj 20-godišnjak je utvrdio svoj status nedodirljivog u startnoj postavi Zmajeva.

Međutim, oduševio je izjavama poslije utakmice. Iako mu je tek 20 godina, djelovao je poprilično zrelo i umjereno, svjestan da je još mnogo posla pred našom selekcijom.

"Prelijep osjećaj, vidio se timski rad, htjeli smo pobjedu pred našim navijačima, prelijep je osjećaj, moramo nastaviti, imamo još utakmica, ali za večeras je sve pozitivno", rekao je Dedić za BHT1.

Fudbaler austrijskog prvaka je u drugom poluvremenu postigao i svoj prvijenac u dresu Zmajeva sa slabijom lijevom nogom.

"Drago mi je, pokušavam svaku utakmicu dati sve od sebe za reprezentaciju i nadam se da će tako biti i u budućnosti."

Oglasi

Remi bez golova između Slovačke i Luksembruga svakako odgovara Zmajevima, ali je Dedić čvrsto na zemlji.

"Čuo sam da su odgrali neriješeno, to nam odgovora, ali to ništa ne znači, još dosta utakmica je do kraja i da idemo na pobjede."

Kvalifikacije fudbalska reprezentacija BiH nastavlja u nedjelju kada će gostovati Slovačkoj u Bratislavi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igramo u gostima, znamo da Slovačka nije loša, moramo biti spremni od prve minute za ono što nas čeka", završio je Dedić.

Dediću je ovo bio treći takmičarski meč u reprezentaciji BiH, a ako se po jutru poznaje dan desna strana naše selekcije je rezervisana za narednih 10-ak godina.

Top Komentari

Baboisback
Amaru Dedicu je samo nebo granica. Nas najbolji igrac veceras.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi