Amar Osim: Sad nam ne mogu prekinuti sezonu jer je Borac peti

Trener FK Željezničar optimističan pred nastavak sezone

Amar Osim: Sad nam ne mogu prekinuti sezonu jer je Borac peti

M. Šljivak

Željezničar u nastavku prvenstva igra dosta neefikasan fudbal.

Plavi sa Grbavice jedini su tim koji nije uspio postići pogodak u drugom dijelu sezoni, ali Amar Osim je optimističan.

"Prvo poluvrijeme smo bili malo prestrašeni zbog kvalitete protivnika. S razlogom zbog situacije u kojoj se nalazimo i zbog kvaliteta protivnika. Bilo je smušenosti iz koje su oni imali neke šanse. Mi smo ipak imali najbolju šansu u prvom dijelu, a u drugom smo dominirali. Nismo im dali ništa, nismo im dali u 16. Bilo je svega. Bilo je odbrana, situacija u šesnaestercu koje su sumnjive. Da smo igrali ovakve utakmice kući i prije, imali bismo više bodova", rekao je Osim i nastavio je:

"Oprez je bio jer su nas dva puta pobijedili u 15 dana, a zatim i njihova pobjeda u Mostaru. Mi smo u drugom poluvremenu igrali mnogo bolje. Sa ovakvim nivoom motiviranosti i angažovanosti nas mora krenuti negdje. Da smo igrali ovako protiv slabijih imali bismo više bodova".

Nada se da će Željo uspjeti povezati nekoliko utakmica, a govorio je i o spornim situacijama protiv njegovog tima iz prethodnih utakmica.

"Zaostajemo tri boda za ekipom koja je treća, tako nešto. To je jedna - dvije utakmice da povežeš i ja sam uvjeren da ćemo nekim normalnim ponašanjem se izboriti. Trebali smo biti drugi, ali smo zbog tamo nekih situacija šesti. Ali nema, pojela maca i to nam fali. Mi smo četiri kola bez pobjede, ali u svim utakmicama smo imali nesreću. Imali smo i danas, ali sam uvjeren da se ovakve stvari protiv nas sviraju. Ruka je danas bila, ne kažem da je penal. Ne komentarišem suđenje, komentarišem utakmice i ništa drugo neću reći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je o potencijalnom prekidu sezone.

"Ne vjerujem u prekid. Sad nam ne mogu prekinuti tako lako jer je Borac peti. Zrinjski je četvrti. Prošle godine je bilo neke logike da se prekine prvenstvo, ali ove godine da se prekine kada niko i ne pomišlja. Ne vjerujem", rekao je Osim.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Borac je 3.trenutno majstore.Vidi se da vam matematike nije jaca strana,jos kad vasi navijaci krenu racunati trofeje hhahahahahahaha.Pa sta je ono?
44 35
Matic
ODLAZI KRIMINALCE **** TE OTAC ONAJ KOJI TE JE USPIO NAPRAVITI TAKVOG DA SI GORI CAK I OD NJEGA
16 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi