Osim ili Dudić?

Duel koji se iščekuje

Osim ili Dudić?

A. Čaušević

Trenerski okršaj Amara Osima i Feđe Dudića sa dosta nestrpljenja očekuju mnogi ljubitelji bh. fudbala, posebno se to odnosi na pristalice Veleža i Sarajeva. 

Derbi Bosne i Hercegovine će biti odigran kako je i planirano. Od 16 sati na stadionu Perica Pavlović u Gabeli snage će odmjeriti Velež i Sarajevo. Zbog određene stomačne viroze u mostarskom taboru nagađalo se da bi meč mogao biti odgođen, ali to nije slučaj.

Oba tima u duel ulaze sa jasnom namjerom. Cilj je pobjeda. Velež se pokazao kao odličan rival u mečevima protiv timova sa vrha tabele, a Sarajevo igra dosta slabije rezultate od očekivanih ali uvijek može bljesnuti pa je nezahvalno prognozirati ko je favorit.

Interesantno da niti jedan klub nije organizovao press-konferenciju pred ovaj duel, dok su Osim i Dudić za izjave klupskim televizijama poslali svoje pomoćnike što dovoljno govori koliko su željeli biti oprezni u izjavama.

Osim ima veliki historijat igranja utakmica protiv Sarajeva, a današnji duel će mu biti prvi protiv Bordo tima, a da ne sjedi na klupi Željezničara.

S druge strane, bit će zanimljivo za vidjeti kako će i Dudić biti dočekan od strane navijača Veleža pošto je sa dosta uspjeha vodio ovaj tim te je otišao sa osvojenim Kupom BiH.

Oglasi

Dvojica odličnih stratega su se sastajali i ranije te su imali uspjehe u međusobnim duelima. Bilo je to dok je Osim vodio Željezničar, a Dudić Velež.

Pamti se pobjeda Rođenih sa stadiona Grbavica iz decembra 2019. godine rezultatom 0:2 kada je Dudić nadmudrio svog starijeg kolegu. Taj poraz je Željezeničar koštao titule jesenjeg prvaka u sezoni 2019/2020, a u konačnici možda i šampionskog pehara jer je sezona poslije prekinuta zbog pandemije koronavirusa. 

Osim se revanširao nekoliko mjeseci kasnije kada je Željezničar također na Grbavici "riješio" Dudićev Velež za sa tri gola u razmaku od 15 minuta. Završeno je sa 3:0. Bilo je to na startu sezone 2020/21.

U današnji duelu Rođeni ulaze desetkovani, nešto na što su i navikli s obzirom na brojne povrede, dok se Sarajevu vraćaju Avramovski i Suljić. Hendikep je neigranje kartoniranih Džafića i Đokanovića.

Navijači Veleža su proteklih dana napravili pravu malu mobilizaciju u gradu na Neretvi pa se očekuje da centralna tribina stadiona u Gabeli bude dobro ispunjena. Susret će suditi najbolji bh. arbitar, Irfan Peljto.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1600705501
Brkoo povedii nas
12 5
Catanzaro
Presudi mu danas Brko
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi