Tužilaštvo Kantona Sarajevo istražuje Amara Osima

Zbog fiktivnog potraživanja dugova u FK Željezničar

Tužilaštvo Kantona Sarajevo istražuje Amara Osima

A. Čaušević

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu protiv Amara Osim, najtrofejnijeg premijerligaškog trenera i bivšeg šefa stručnog štaga FK Željezničar i FK Velež. 

Protiv Osima je istraga pokrenuta zbog navodnog fiktivnog prikazivanja potraživanja dugova od FK Željezničara što su potvrdili iz Tužilaštva.

"Možemo potvrditi da je otvorena istraga protiv navedene osobe. Zbog zaštite krivičnog postupka ne možemo davati više informacija", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Portal Istraga.ba je ranije objavio kako je rukovodstvo kluba sa Grbavice prije godinu i pol podnijelo tužbu protiv Osima, poslije čega je donesena naredma o provođenju istrage.

Navodno postoji osnovana sumnja da je Osim naplatio dugove koji nisu postojali, a špekeliše se da je riječ o cifri između 400 i 500 hiljada KM.

Bila je 2019. godina kada je tadašnja Uprava FK Željezničar saopštila da je proslavljeni trener tužio Klub za isnod od 400.000 KM.

Oglasi

"Klub je nedavno dobio zahtjev za isplatu od 400.000 KM od gospodina Amara Osima na ime tužbe. Odmah po zaprimanju tužbe, naš pravni tim je krenuo u zaštitu naših interesa.

Čvrsto sam uvjeren da ćemo ih ove utrke izaći kao pobjednici i da će tužba gospodina Osima biti odbijena", kazao je tada Nihad Selimović iz FK Željezničar.

Osim je do sada u tri navrata sjedio na klupi Plavih, a posljednji put je to bilo u periodu od decembra 2018. do aprila 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva dva mandata su mu bila puno uspješnija nego posljednji pošto je uspio osvojiti čak devet trofeja, odnosno pet titula prvaka i četiri Kupa BiH. 

U minuloj polusezoni sjedio je na klupi FK Velež, dok je imao i dva inostrana angažmana. Jedno vrijeme je radio u Japanu gdje je osvojio Kup te Kataru gdje je predvodio ekipu Al-Kharaitiyat.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Fino ga je babo naucio kako prodavati skretnicare hahahhhhahahahahahahahahhahahahhahahahhahhhahahhah
2 0
Antikomunjara
Cim se NASTAVNIK FIZICKOG dokopa zehre vlasti-svi ce mo to osjetiti.Najveci lazov,lopov,hostaplet,sahranio je Evropskog velikana KK Bosna, dok je bio u SDA krao je nemilice i radi toga su ga zamolili da napusti stranku(zeljeli su sve da zadrze medju svoja 4 zida,a sad im se bas to obilo o glavu).Sav sljam iz SDA je povukao us voju novu stranku i-izradice i SDP i sve ostale"koalicione partnere".Upamtite.Nesto se Ammar zamjerio nastavniku fizickog, i odmah je njegov slucaj na stolu.Negiranje genocida, secesija, izborna kradja kada 40% glasaca dolazi iz Srbije i sa fiktivnim dokumentima glasa za vozda..sve su to"nebitne stvari" za nastavnika fizickog.Njemu i FAKE TV zajedno sa gulenovim AVAZOM bitno da"vlada jos koji dan".A nece dugo, jer smo ga svi skuzili.Samo da zajendo sa SDP ne napravi vise belaja u drzavi,od onoga sto ga je vec napravio.Ovdje nesto zestoko smrdi........
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije