"Malo pirka vjetar što je dobra stvar jer u gradu gdje smo smješteni je jako sparno"

Osim pred revanš protiv Hamruna

"Malo pirka vjetar što je dobra stvar jer u gradu gdje smo smješteni je jako sparno"

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras igraju u gostima protiv Hamruna revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su prije sedam dana doživjeli iznenađujući poraz na Grbavici sa 1:0 od kluba s Malte i pred njima je večeras izuzetno težak posao u revanš utakmici.

Jasno je da će mostarski klub uraditi sve da dođe do preokreta i plasmana u treće pretkolo, ali će Velež morati igrati znatno bolje nego što je to bio slučaj prije sedam dana na Grbavici.

Zanimljivo da jučer zvog tehničkih problema nije održana press konferencija Veleža, ali nakon treninga na stadionu Centenary trener ovog tima Amar Osim govorio je o večerašnjem susretu.

"Dobro smo doputovali, došli smo na stadion gdje ćemo igrati. Malo pirka vjetar što je dobra stvar jer u gradu gdje smo smješteni je jako sparno, a ovdje uopšte nije tako što je odlično. Stadiončić je sladak mada bi bilo bolje da igramo na ovom velikom nacionalnom, ali nešto ga renoviraju. Igraju ovdje na plastici, ovo je neka nova plastika koja će vjerovatno sutra biti u odličnom stanju", rekao je Osim i nastavio.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Što se tiče utakmice ima dobrih i loših stvari. Loša stvar je što imamo rezultat koji nije baš optimalan i što smo vidjeli da ekipa protiv igramo ima dosta kvaliteta. Dobra stvar je što znamo neke stvari koje nismo znali prije prve utakmice. Drugačije je kada igraš protiv nekog uživo nego kada gledaš na televiziji. Ako mi uradimo sve što je u našoj moći i što nismo uradili baš u prvoj utakmici i potrudimo se kao što smo se većinom trudili u prvoj utakmici, ali smo se na nezgodan i na glup način malo trudili i da se stvari malo poklope kao što nisu u prvoj utakmici mislim da se imamo čemu nadati. Vidjeli smo da ta ekipa nije nesavladiva i imaju dosta stvari koje se mogu iskoristiti. Do nas je vidjet ćemo da li ćemo uspjeti ili ne".

Podsjećamo, utakmica između Hamruna i Veleža igra se večeras od 20 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
što su se neki papci i mrzitelji Veleža sabahile natovarlii na komentare....
2 11
1921_1987
Ima li šta da ti je potaman?
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi