Velež, Zrinjski i Tuzla City večeras traže nastavak evropskog puta
FOTO: T. Hebib

Revanš utakmice drugog pretkola UEFA konferencijske lige

Velež, Zrinjski i Tuzla City večeras traže nastavak evropskog puta

Haris Zilić

Bh. predstavnici u Evropi večeras igraju revanš duele drugog pretkola UEFA konferencijske lige.

Nakon prvih mečeva Zrinjski je u najboljoj situaciji.

Plemići su u gostima savladali Tiranu sa 0:1 i večeras u Mostaru imaju priliku da ovjere plasman u treće pretkolo gdje ih čeka kazahstanski Tobol.

Velež i Tuzla City večeras love zaostatke iz prvih utakmica.

Tuzla City je poražen u Nizozemskoj od favorizovanog AZ Alkmaara sa 1:0, ali pred večeršanji revanš na Grbavici prevladava optimizam u redovima Tuzlaka i smatraju da mogu doći do velikog iznenađenja i eliminacije AZ-a.

“Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Jasno je da nas očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iznad tri velikana nizozemskog nogometa... U posjedu lopte bili su prošle sezone samo iza Ajaxa. Sutra očekujem sličnu utakmicu kada je u pitanju njihov stil igre“, kazao je na jučerašnjoj pres skonferenciji trener FK Tuzla City Dragan Jović.

Velež je na Grbavici iznenađujuće poražen od Spartans Hamruna sa Malte rezultatom 0:1 i večeras u gostima love zaostatak od jednog gola. Izabranici Amara Osima su u prvom meču vidjeli da tim sa Malte nije naivan i sigurno je da će večeras mnogo ozbijnije ući u duel gdje sigurno imaju svoju šansu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ako izabce AZ, Tuzla City u trećem pretkolu čeka duel protiv škotskog Dundeea, a Velež ako prođe Spartans u trećem pretkolu ide na boljeg iz meča Levski - PAOK.

Utakmica Hamrun - Velež počinje u 20 sati, Tuzla City i AZ Alkmaar će na teren u 20:45, dok je duel Zrinjskog i Tirane na rasporedu od 21 sat.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sretno svim nasim ekipama a najvise Velezu!
11 0
Zaccheroni
Svako dobro Bosno i Hercegovino,forza velez ljubavi moja
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi