Osimovo troje "ako" nakon blamaže
Foto: T. Hebib

Izjava poslije poraza

Osimovo troje "ako" nakon blamaže

E. Ganibegović

Nakon Farana evo nam i Maltežana. Velež je večeras u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige s 0:1 poražen od Hamruna na Grbavici.

Trener Rođenih, Amar Osim, nakon utakmice nastojao je objasniti ono što se dogodilo.

"Izjednačene ekipe gdje se znalo da će onaj ko da prvi gol imati veliku prednost, pogotovo psihološku, i da će lakše sprovesti plan igre. Mi smo imali nesreću i neznanje, odnosno oni su imali znanje i sreću da daju prvi gol iz situacije koja je standardna. Zato se i zove standardna valjda. Gdje smo znali da možemo imati problema, malo se lopta nesretno odbije, primimo gol", rekao je Osim pa nastavio:

"Kasnije ulazimo u situaciju koja je teža za nas jer moramo rizikovati. Ne moraš glavom bez obzira, ali moraš. Oni su dobili na samopouzdanju. Čuvaju loptu, opasni su iz kontri, ne smiješ izaći visoko. Kad sve sabereš, zasluženo su pobijedili jer su dali gol. Po broju šansi je bilo tu negdje. Oni su na kraju prijetili jer smo mi se morali otvoriti, ali je šteta jer nismo barem neriješeno izvukli. Nije protivnik toliko bolji od nas da mi izgubimo."

Uslijedilo je tri "ako" Amara Osima. 

"Ima drugo poluvrijeme gdje će utakmica drugačija biti. Ako se otvori drugačije, ako mi ne primimo gol kao što smo lagano danas primili, ako zaprijetimo kao što smo zaprijetili par puta i budemo efikasniji, imamo, može drugačije biti", mišljenja je Osim.

"Motivacije je bilo i želje, ok. Neke stvari se nisu poklopile. Rezultat diktira mnogo stvari u fudbalu. Primili smo gol u fazi utakmice gdje se ništa nije specijalno dešavalo, gdje si malo vidio kakav je protivnik, gdje si neke stvari mogao naštimati drugačije, a ti primiš gol. Onda igraš drugačije, uvodiš igrače koji su ofanzivnije orijentisani, moraš zapostaviti odbranu, njima ostaviti više prostora. Nismo imali sreću da izjednačimo i znanje ako hoćete, golman im je odbranio dva puta..."

Velež je imao problem uoči starta utakmice. Dejanović se povrijedio na zagrijavanju, pa ga je u startnih 11 zamijenio Zajmović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Izgubili smo jednu zamjenu. Nismo planirali baš tako. To je fudbal, na neke stvari ne možeš utjecat, na neke možeš. Hajmo na ove stvari na koje možemo utjecati da utičemo već iduću utakmicu i to će biti već neki pomak", zaključio je šef struke Mostaraca.

Podsjetimo, revanš meč na Malti na programu je za sedam dana. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Nisam gledo utakmice al prošli tjedan sam najavio da roster ove ekipe s Malte uopće nije loš i da ne smije biti podcjenjivanja ,jer smo mi svjetski prvaci u tome ...ova ekipa je u prvom pretkolu kući pobjedila 4 1 a kad pogledate rezultate utakmica vidjet će te da nije baš puno ekipa zabilo 4 komada...Osim po meni nije treber koji prati moderne trendove i izgleda mi da baš be ulaže puno u svoju trenersku edukaciju, pokušava na prezime Osim još malo živjeti al čini mi se da su ovo posljednji trzaji Osima kao trenera ...Jakirović i Dudić izgledaju kao treneri koji prate moderne trendove i koji ulažu u svoju edukaciju ...sve u svemu Osimovo vrijeme po meni otkucava
13 1
Noname992
Šta se nije poklopilo Osime? Nisu se maltazani sklanjali da damo na prazan? ****m ti tvoj sistem igre, tvoje igrače od 35 godina koji ne mogu kvalitetnog presinga napraviti na zadnju liniju protivnika. Posrao si se na dugogodišnji rad u napredak za samo 2 mjeseca rada
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi