Amar Osim zadovoljan pripremama u Hercegovini: Korektan angažman igrača

Trener FK Željezničar

Amar Osim zadovoljan pripremama u Hercegovini: Korektan angažman igrača

M. Šljivak

Željezničar je pripreme u Hercegovini okončao pobjedom nad Krupom od 2:1.

Nakon meča Amar Osim je dao komentar o današnjoj utakmici, ali i pripremama u Hercegovini.

"Ostali smo živi svi zajedno, igrači, navijači i snimatelji. Zdravi smo što je najbitnije po ovakvom vremenu. Teren je ok, ali vrijeme je opasno po mišiće, rekao je Osim i nastavio je:

"Utakmica je korektna. Mislim na angažovanost. Obje su ekipe bile korektne, mi smo se malo bolje snašli. Neke stvari smo mijenjali, neke stvari su dobre, neke nisu, ali dobro je da je igračima stalo da pobijede".

Željezničar će imati dva dana više da se pripremi za meč protiv Sarajeva koji je na rasporedu 1. marta. Osimu ne smeta to što će imati nešto više dana za pripremu velikog derbija.

"Zavisi od vremena. Ako bismo imali lijepo vrijeme, dva dana više priprema ne bi bilo loše. Imamo 16 dana do utakmice, ostalo nam je više dana, ali na vrijeme smo saznali, pa ćemo nešto uštimati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O pripremama u Hercegovini trener Plavih je rekao:

"Vrijeme nas nije poslužilo, ali imali smo jako korektan angažman igrača, bez obzira što nisu trenirali po povoljnim uslovima. Danas je možda bila prva utakmica gdje smo mi malo se pripremali za utakmicu. Igrali smo danas sa ekipom koja je poprilično odmorna. Najviše smo u ovoj utakmici mogli vidjeti kada je u pitanju forma".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Koliki je sad minus ?
6 4
tbra
Amare i ti si dao svoje izgleda, igra bez icega na pripremama kao i veci dio sezone
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije