Amar Osim na slatkim mukama u Bijeljini

Roster širi, kvalitet veći

Amar Osim na slatkim mukama u Bijeljini

E. Škorić

FK Željezničar će danas od 17 sati igrati meč 2. kola Premijer lige BiH protiv Radnika u Bijeljini.

Otvaranje sezone za Plave bilo je kao iz snova - tri gola za 20-ak mintua protiv Veleža i uvjerljiva pobjeda, a sada slijedi gostovanje kod uvijek čvrstog, disciplinovanog i nezgodnog Radnika. No, ako želite biti prvaci, a Željezničar to sasvim sigruno želi, onda se na gostovanja poput ovih ne smije otići s dozom pesimizma i bez želje i motiva da se (isključivo) ostvari pobjeda.

A ovaj put i povoljnija situacija za Amara Osima i njegov stručni štab. Osim što su igrači pobjedom nad Veležom stekli veliko samopouzdanje i dobili sliku vlastite snage, neki su se oporavili, nekima je istekla suspenzija, pa će roster Željezničara biti još širi, a opcija za Osima i njegove pomoćnike još više. Na slatkim je mukama, rekli bismo.

Mehmed Alispahić je u konkurenciji nakon odrađene suspenzije u prvom kolu, Semir Štilić se u potpunosti oporavio i već je igrao u onom prijateljskom duelu s visočkom Bosnom. Kako kaže Osim, "istrčao se", tako da bi trebao zaigrati danas u Bijeljini. Vraća se Mladen Veselinović, Luka Miletić...

Očekuje se da Štilić igra od prve minute, ostali će šansu čekati s klupe, ali za sada nije poznato da li će u postavi biti Ivana Lendrića. Sjajni hrvatski napadač postigao je gol uz dvije asistencije protiv Veleža, otputovao je u Bijeljinu, no njegov odlazak sa Grbavice je vrlo moguć, pa nije isključeno da danas Osim ipak Lendrića poštedi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će u skoro najjačem sastavu zaigrati današnju utakmicu, ali svjestan je i Osim i svi oko njega da je Radnik uvijek znao da pomrsi račune velikanima, a naročito kada igra na svom stadionu u Bijeljini. Uz to, opet na klupi Radnika sjedi Slavko Petrović, koji uvijek ima dodatni motiv protiv bivših klubova.

Sve to nam govori da će biti zanimljivo u Bijeljini u utakmici koja počinje u 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
A i sudije stavljene u punu pripravnost, ako krene naopako.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi